Ψήφισαν Κασσελάκης, Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Βελόπουλος

Ψήφισαν Κασσελάκης, Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Βελόπουλος

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε χρησιμοποιώντας το διαβατήριό του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ψήφισε στην Εκάλη λίγο μετά τις δέκα το πρωί. Έφτασε στο εκλογικό τμήμα της Εκάλης όπου ήταν εγγεγραμμένος προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και αρκετός ήταν ο κόσμος που περίμενε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να τον χαιρετίσει και να φωτογραφηθεί μαζί του. Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε χρησιμοποιώντας το διαβατήριό του.

Στις 9.30 το πρωί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, επί της οδού Χιλιανδαρίου 2-4, στην Κυψέλη. Ο πρώην πρωθυπουργός έφυγε βιαστικά χωρίς να κάνεις δηλώσεις. Το μόνο που είπε είναι «Άλλοι θα πρέπει να κάνουν δηλώσεις σήμερα».

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 09:30 στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε δηλώσεις της αμέσως μετά ανέφερε: «Σε όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες μας έδωσαν τεράστια δύναμη. Μας δώσατε δύναμη κάθε ημέρα, κάθε ώρα, ακόμα και τώρα, την ώρα της κάλπης. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα, πάμε να κάνουμε αυτή την δύναμη και αυτή την αγάπη που μας δώσατε όλον αυτόν τον καιρό, πάμε να την κάνουμε Ζωή και στην ευρωβουλή. Πάμε με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα, πάμε να μετατρέψουμε την αγάπη σε δύναμη για δικαιοσύνη, για ισότητα, για ειρήνη. Πάμε να κάνουμε την αγάπη, δύναμη».

Στη Θεσσαλονίκη άσκησε λίγο πριν από τις δέκα το πρωί ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα επιστρέψει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.
«Είναι πολύ σημαντική αυτή η αναμέτρηση, γιατί παλεύουν δύο πόλοι. Αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες, δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, για την Ελλάδα για τους Έλληνες», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.