Στη Μεσσηνία η πλειοψηφία των έργων είναι υπό εξέλιξη…

Στη Μεσσηνία η πλειοψηφία  των έργων είναι υπό εξέλιξη…

Παρουσιάστηκε το erga.gov.gr που θα παρέχει ενημέρωση για την πρόοδο των έργων στη χώρα

Την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr, μέσω της οποίας μπορεί κάθε πολίτης, δημοσιογράφοι, αυτοδιοικητικοί φορείς, η κοινωνία των πολιτών, να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση για την πρόοδο των έργων που συντελούνται στην ελληνική επικράτεια, παρουσίασε από τα Χανιά ο υπουργός Επικράτειας, Άκης Σκέρτσος.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των αντιπεριφερειαρχών Χανίων και Ρεθύμνου, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, των κυβερνητικών βουλευτών του νομού, των δημάρχων Χανίων και Ρεθύμνου, επαγγελματικών ενώσεων, φορέων και εκπροσώπων των επιμελητηρίων.

«Πρόκειται για τη δυνατότητα ενημέρωσης για όλα τα έργα, μικρά, μεσαία και άλλα, που υλοποιούνται σε κάθε Δήμο, σε κάθε νομό, σε κάθε Περιφέρεια της χώρας», είπε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος χαρακτήρισε τη δημιουργία της πλατφόρμας «ένα αυτονόητο και συνάμα τολμηρό βήμα λογοδοσίας και διαφάνειας, για να αποκτήσουμε όλοι τον έλεγχο των έργων που αλλάζουν τη ζωή, την καθημερινότητά μας».

«Αυτή τη στιγμή η Κρήτη, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, είναι ένα εργοτάξιο. Έχουμε καταφέρει, χάρη στις διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, να αποκτήσουμε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πακέτο δημοσίων επενδύσεων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε. πως πρόκειται για 85 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι πόροι τους οποίους «διαχειριζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις, υποδομές, ανακαινίσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σε χώρους πολιτισμού, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών».

Τα έργα της Μεσσηνίας

Στην πλατφόρμα εμφανίζονται συνολικά 52 έργα που αφορούν στη Μεσσηνία. Εξ αυτών, τα 5 βρίσκονται στην κατηγορία «ολοκληρωμένα», τα 45 στην κατηγορία «σε εξέλιξη» και μόλις 2 στην κατηγορία «υπό σχεδιασμό».

Τα 45 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 700.000.000 ευρώ. Ανάμεσά τους είναι έργα υποδομών του νομού όπως ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Μεσσήνη – Πύλος – Μεθώνη, το Μιναγιώτικο φράγμα, τα αρδευτικά δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, η παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας και άλλα πολλά που βρίσκονται υπό εξέλιξη, χωρίς όμως σε κανένα από αυτά να έχει ξεκινήσει η υλοποίηση.