Σβήστηκαν πυρκαγιές σε Θουρία και Μπιρμπίτα

Σβήστηκαν πυρκαγιές  σε Θουρία και Μπιρμπίτα

Άμεση ήταν η κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν προχθές το μεσημέρι, σχεδόν ταυτόχρονα, στην περιοχή της Μπιρμπίτας και σε περιοχή της Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας, καίγοντας καλάμια στην πρώτη περίπτωση και γεωργική έκταση με ελαιόδεντρα στη δεύτερη.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμαν δύο υδροφόρες, καθώς και δύο ντακότες του Δήμου Καλαμάτας, ενώ από αέρος συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετζετέλ.

Σημαντική ήταν, επίσης, η συμβολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας και εθελοντών, καθώς και προέδρων Κοινοτήτων και κατοίκων των περιοχών, που είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές και να σβηστούν περίπου μια ώρα αργότερα.

Στα σημεία βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, Παντελής Δρούγας, ενώ υποστήριξη, όπου απαιτήθηκε, δόθηκε από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και στα δύο περιστατικά ήταν σωτήρια για τις εκτάσεις, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, και υπήρχε κίνδυνος επέκτασης των πυρκαγιών.