Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Στήριξη των αιτημάτων των Εργαστηριακών Ιατρών

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Στήριξη των αιτημάτων των  Εργαστηριακών Ιατρών

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκφράζει την ανησυχία του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς ασφαλισμένους συμπολίτες μας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών που αγωνίζονται για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, διεκδικώντας τα εξής:

Καθιέρωση ορίου (κεντρικό πλαφόν) στο ύψος του Clawback έως 5%, πέραν του οποίου την ευθύνη θα αναλάβει το κράτος, με σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού για τη διάγνωση.

Λήψη μέτρων για την ορθή, ορθολογική και με επιστημονικά κριτήρια εφαρμογή κανόνων συνταγογράφησης, εκτέλεσης και ελέγχου.

Παραγραφή τεχνητού χρέους που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα.

Σύναψη συλλογικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για τους εργαστηριακούς ιατρούς.

Μαζικές προσλήψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας καλεί το υπουργείο Υγείας να εξετάσει τις λύσεις που προτείνουν οι εργαστηριακοί ιατροί προωθώντας άμεσα μια δικαιότερη νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πέραν του δημάρχου και μελών του Σώματος, βρέθηκαν και τοποθετήθηκαν επί του θέματος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης και η πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών Μεσσηνίας, Λευκή Χωραΐτη.

Τέλος, παρέμβαση έγινε και από τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας, Γιώργο Κουτσούλη. Στην ολιγόλογη τοποθέτησή του, πέραν των όσων υποστήριξαν οι προηγούμενοι ομιλητές, σχολίασε ότι το θέμα άπτεται και της πολιτικής ηθικής.

Α.Π.