Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές, καθώς επανεμφανίσθηκε νέο κύμα ηλεκτρονικών απατών μέσω κινητών τηλεφώνων, με στόχο την υποκλοπή τραπεζικών στοιχείων και την αφαίρεση χρημάτων από ανυποψίαστους πολίτες.
Η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει ισχυρή προειδοποίηση προς τους πολίτες, καλώντας τους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με μηνύματα που λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο και τα οποία εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις για δήθεν παραβάσεις της Τροχαίας.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτήδειοι αποστέλλουν παραπλανητικά SMS τα οποία περιλαμβάνουν συνδέσμους (links) που οδηγούν σε ψεύτικες ιστοσελίδες, με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων.
Η Αστυνομία ξεκαθαρίζει με έμφαση: Μην πατάτε ποτέ σε ύποπτους συνδέσμους (links), μην αποκαλύπτετε ποτέ κωδικούς e-banking ή στοιχεία καρτών. Επισημαίνει δε ότι τα πραγματικά μηνύματα της Τροχαίας δεν περιέχουν συνδέσμους και δε ζητούν τραπεζικά στοιχεία.
Η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι οι συγκεκριμένες απάτες βασίζονται στην πρόκληση πανικού και βιασύνης, με στόχο οι πολίτες να ενεργήσουν χωρίς σκέψη και να οδηγηθούν σε οικονομική ζημία.
Παράλληλα, οι Αρχές συνιστούν σε όσους λάβουν τέτοιου είδους μηνύματα να τα διαγράφουν άμεσα και να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση του φαινομένου.
Β.Β.











