Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΙΣ την διοίκησιν Χωροφυλακής Μεσσηνίας ανεφέρθη χθες το εξής κωμικοτραγικόν συμβάν.  Εις το χωρίον Αγνάντιο της Κοινότητος Λυκίσσης της περιφερείας Λογκάς έζη μετά του τέκνου της ονομαζομένου Παντούλα και ηλικίας μόλις 8 μηνών, η νεαρά χήρα Τασούλα Ιω. Παγάνη, η οποία περιέστη εις χηρείαν μόλις προ 2-3 μηνών.

Όλοι βεβαίως εννοούν τον πόνον της νεαράς χήρας δια την απώλειαν του συζύγου, καθώς και δια την στέρησιν των συζυγικών περιποιήσεων και… γλυκασμών.

Μη αντέχουσα εις την πυρπολούσαν την καρδίαν της ερωτικήν φλόγα απεφάσισε να ενδώση εις τον πειρασμόν και εις τους τρεις μήνας του μακαρίτη, άλλος να μπη μέσα στο σπίτι.  Επειδή όμως εις το Αγνάντιο δεν ήτο εύκολος η εξεύρεσις αντικαταστάτου του μακαρίτη, η νεαρά πυρπολουμένη ετράπη εις τα χωριά της περιφερείας προς αναζήτησιν γαμβρού.

Δυστυχώς όμως δι’ αυτήν το εγκαταληφθέν τέκνον καταληφθέν το άθλιον από την πείναν ήρχισε να φωνάζη κλαίον. Από τας φωνάς του επαραξενεύθησαν οι γείτονες και τελικώς συνεχιζομένης της αφανείας της μητρός του, αι θύραι της οικίας ηνοίχθησαν, το τέκνον παρελήφθη παραδοθέν εις τροφόν παρά του προέδρου της Κοινότητος Λυκίσσης.

Η επέμβασις δε του τελευταίου αυτού ήλθε να ματαιώση την εκπλήρωσιν των ακοιμήτων πόθων της σφριγώσης χήρας, η οποία οσφανθείσα πλέον τα γενόμενα και πληροφορηθείσα την έκδοσιν εντάλματος συλλήψεως εναντίον της επί εκθέσει του τέκνου της, έσπευσεν να γίνη εκ νέου άφαντος καταρωμένη τους τρεις παράγοντας της δυστυχίας της. Τον ερωτικόν της πόθον, τον πρόεδρον της Κοινότητος και τον αστυνομικόν σταθμάρχην.