Με ένα λυόμενο ή μια τροχοβίλα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σχεδιάζει ο Δήμος να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα του Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλαμάτας με την ανεπάρκεια χώρων για τη φιλοξενία των νηπίων. Επέμεινε δε, ότι προσθήκη κτηρίου δεν μπορεί να γίνει.

Ο δήμαρχος έδωσε απαντήσεις για το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το νέο κτήριο του Ειδικού Σχολείου, αλλά και το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο, χθες το μεσημέρι, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Κανάκη και του Θανάση Τσιγαρίδη από τη μείζονα μειοψηφία, την οποία ανέπτυξε ο πρώτος (ο δεύτερος απουσίαζε γιατί εργαζόταν την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις τρεις μετά το μεσημέρι).

Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει ο Δήμος το πρόβλημα στο Ειδικό Νηπιαγωγείο με την έλλειψη χώρων, λόγω του αυξημένου αριθμού των φιλοξενούμενων νηπίων, ήταν μεταξύ των ερωτήσεων που έθεσε ο Βασίλης Κανάκης και ο δήμαρχος απάντησε ότι πέρσι ήταν στον σχεδιασμό του Δήμου η προσθήκη κτηρίου, όμως «η απάντηση ήταν αρνητική από την Πολεοδομία και την Τεχνική Υπηρεσία. Δεν μπορούμε να το αδειοδοτήσουμε. Είπαμε στη σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων μήπως μπορέσουμε και προμηθευτούμε ένα λυόμενο, μια τροχοβίλα, για να καλύψουμε τις ανάγκες».

Σε ό,τι αφορά το νέο κτήριο του Ειδικού Σχολείου, ο διαγωνισμός για την ανάθεση του οποίου έχει αποβεί άγονος τρεις φορές, ο δήμαρχος είπε: «Τα τιμολόγια (του έργου που δημοπρατήθηκε) έρχονται από παλιά και το έργο είναι δύσκολο. Είναι πολύ χαμηλές οι τιμές. Η προσέγγιση που κάνουν είναι ότι πρέπει να αυξηθούν τα τιμολόγια, όμως ο περιφερειάρχης επιμένει ότι με λίγη πίεση θα μπούμε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και θα βρεθεί ανάδοχος για να γίνει το έργο».

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι για το νέο Ειδικό Σχολείο ο Δήμος είχε ετοιμάσει τις σχετικές μελέτες και κατάφερε να το εντάξει στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε πρόγραμμα «μάλιστα που δεν αφορούσε στα ειδικά σχολεία, αλλά με πολύ μεγάλη πίεση, με υπέρβαση του περιφερειάρχη, το έργο εντάχθηκε».

Ο Βασίλης Κανάκης κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει τον σχεδιασμό της σχετικά με το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο, το οποίο στεγάζεται σε τμήμα του συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού. Ο δήμαρχος είπε σχετικά ότι «το ΕΝΕΓΥΛ δεν μπορεί να μείνει εκεί που είναι (στο Πολυκλαδικό), είναι ξεκάθαρο», πρόσθεσε όμως ότι ο Δήμος πιέζει ο προσωρινός αυτός χώρος να ενταχθεί στη γ’ φάση του προγράμματος “Μαριέττα Γιαννάκου”, το επόμενο καλοκαίρι, και να εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισης.

Σκοπός, είπε ο κ. Βασιλόπουλος, είναι να ανεγερθεί κτήριο για το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο, σε οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος, στο οποίο μάλιστα έχει γίνει γεωλογική μελέτη και κτηριολογικό σχέδιο. Ωστόσο, συνέχισε, μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει το έργο αυτό.
Στ.Μ.

Τα πιο σχετικά.