Νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. φέρνουν στο φως tanea.gr, για την υπόθεση της Pizza Fan που φωτίζουν τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να λειτουργούσε το σύστημα των λεγόμενων «κερασμάτων».

Στους διαλόγους που καταγράφηκαν, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ζητά ενημέρωση για το τι έχει γίνει με τη συγκεκριμένη λειτουργία, ενώ ο κατηγορούμενος που συνομιλεί μαζί του περιγράφει τις αλλαγές που έγιναν στα κριτήρια του συστήματος.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι περιορισμοί στη συχνότητα με την οποία μπορούσε να εμφανιστεί ένα «κέρασμα» στον ίδιο πελάτη, το όριο των 40 ευρώ και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων μετά τις αλλαγές. Σε δεύτερη συνομιλία, ο ιδιοκτήτης ζητά να ενημερωθεί για την πορεία του συστήματος, ενώ γίνεται ρητή αναφορά στην ανάγκη η ενημέρωση να γίνεται προφορικά και να αποφεύγονται τα μηνύματα.

«Το έφτιαξα όπως είπες» – Οι αλλαγές στα «κεράσματα»
Στην πρώτη τηλεφωνική συνομιλία, ο ιδιοκτήτης της Pizza Fan ρωτά τον κατηγορούμενο τι έχει γίνει με τα «κεράσματα» και αν η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να συνεχιστεί. Η απάντηση που λαμβάνει είναι χαρακτηριστική.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ PIZZA FAN:

«Να σε ρωτήσω κάτι. Έκανες κάτι με τα κεράσματα (ακατάληπτη λέξη) και αν έχει μέλλον αυτό το πράγμα.»

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:

«Το έφτιαξα όπως είπες μίλησα με τον Η… μάξιμουμ δύο (2) το μήνα, ο καθένας το ντελίβερι, αυτό.»

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος εξηγεί ότι το σύστημα είχε αρχικά περιορισμό ενός κεράσματος ανά 60 ημέρες, ο οποίος στη συνέχεια άλλαξε σε μία φορά ανά 30 ημέρες. Μετά τις τελευταίες οδηγίες, όπως αναφέρει, ο περιορισμός διαμορφώθηκε ώστε να επιτρέπεται έως και δύο φορές τον μήνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:

«Όχι, όχι αρχικά φαντάσου πιο παλιά το είχαμε μία (1) φορά στις εξήντα (60) μέρες.»

Και στη συνέχεια…

«Το είχαμε πάει μία (1) φορά στις τριάντα (30). Και τώρα την τελευταία φορά που μιλήσαμε μου λες να μη πάει πάνω από δύο (2) φορές το μήνα. Οπότε το βάλατε μία (1) φορά στις δεκαπέντε (15) να μπορείτε να το κάνουνε. Κάθε δεκαπέντε max δυο φορές..»

Ο ιδιοκτήτης ζητά διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί ο περιορισμός, με τον συνομιλητή του να εξηγεί ότι το σύστημα θα ελέγχει καθημερινά το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ PIZZA FAN:

«Ξαναδίνει, να μη του ξαναδίνει μετά από δεκαπέντε (15);»

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:

«Σωστά, έτσι ακριβώς. Μόνο μετά από ακριβώς δεκαπέντε (15) μέρες θα μπορέσει να του ξαναδώσει. Από δεκαπέντε (15) και πάνω τον αφήνει να ξαναδώσει.»

Το όριο των 40 ευρώ και το κριτήριο που μπορούσε να αλλάξει
Στην ίδια συνομιλία, ο κατηγορούμενος αναφέρεται και σε άλλες παραμέτρους του συστήματος, εξηγώντας ότι δεν θα άλλαζαν όλα τα κριτήρια. Όπως λέει, υπήρχε συγκεκριμένο όριο στην αξία της παραγγελίας, ενώ η συχνότητα των κερασμάτων ήταν το κριτήριο που μπορούσε να τροποποιηθεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:

«Μου είπε και ο Δημήτρης, τον ενημέρωσα και το Δημήτρη χτες τον πήρα τηλέφωνο, ότι αυτό είναι, το μόνο κριτήριο που μπορούμε να πειράξουμε, όλα τα άλλα δεν πειράζονται ουσιαστικά.»

Λίγο αργότερα, εξηγεί…

«Είδαμε και αυτά που είπαμε ότι υπάρχουν ανοιχτά τέικ (TAKE) το ξέρουνε και οι ίδιοι αν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουνε ή όχι. Τώρα αξία παραγγελίας και τα λοιπά είπαμε δεν τα πειράζουμε αυτά, έχουμε ένα (1) όριο των σαράντα (40) ευρώ. Ότι μέχρι σαράντα (40) ευρώ απόδειξη μπορεί να βγει κέρασμα αλλιώς δεν το βγάζουμε για κέρασμα.»

Και προσθέτει….

«Ο Μήτσος μου λέει όχι αυτά δεν τα πειράζουμε μου λέει όλα τα φιξ (FIX) που έχουμε μου λέει τα αφήνουμε όπως είναι. Οπότε τους ρίξαμε αυτό μάξιμουμ δηλαδή θα μπορούνε κάθε δεκαπέντε (15) μέρες μίνιμουμ να μπορούν να κάνουνε ένα (1) κέρασμα στον ίδιο πελάτη ντελίβερι (DELIVERY). Θα το παρακολουθώ εγώ τώρα από εδώ και πέρα δηλαδή από χτες που το αλλάξαμε να δω πόση αλλαγή θα αρχίσει να δημιουργείται. Έχω σημειώσει εγώ την μέρα και θα το ξανακοιτάμε μετά να δούμε τι αλλαγές βγήκανε.»

«Μόνο με το στόμα» – Η δεύτερη συνομιλία και οι οδηγίες για τις ενημερώσεις
Σε δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία, ο ιδιοκτήτης της Pizza Fan μιλά με άλλο πρόσωπο που περιλαμβάνεται στους κατηγορουμένους της υπόθεσης. Το θέμα είναι και πάλι η λειτουργία των «κερασμάτων», η πορεία των αλλαγών και η ενημέρωση όσων εμπλέκονται.

Ο ιδιοκτήτης ζητά να ελεγχθεί τι έχει γίνει, ενώ ο συνομιλητής του αναφέρει ότι έχει ήδη μιλήσει με τον άνθρωπο που έκανε τις αλλαγές στο σύστημα. Στη συνέχεια, περιγράφει ότι έχει δώσει οδηγίες ώστε η ενημέρωση να γίνεται προφορικά.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ PIZZA FAN:

«Δες το θέμα με τα κεράσματα τι έκανε ο άλλος, τι βγαίνει.»

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:

«Το έχει φτιάξει ο Π…, θέλω να τον δω σήμερα γιατί με πήρε τηλέφωνο προχτές που ήμουνα χάλια.»

Και λίγο αργότερα…

«Αυτό θα το δω, θα το δω γιατί του’ πα να το δει σε πόσα σημεία έχει φτάσει και του είπα και στον Ηλία ότι δεν ενημερώνει κανένας τίποτα, μόνο με το στόμα.»

Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν γίνεται αναφορά στην αποφυγή γραπτών μηνυμάτων….

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:

«Ούτε μήνυ, μη κάνει κανένας μ… καινούργιος και στείλει κανένα μήνυμα.»

Ο ιδιοκτήτης συμφωνεί και η συζήτηση συνεχίζεται γύρω από το ποιοι πρέπει να γνωρίζουν τις αλλαγές και ποιοι όχι. Ο συνομιλητής του αναφέρει ότι ένας νέος επιθεωρητής θα μπορούσε να εκλάβει το θέμα ως κάτι απλό, ενώ ο ιδιοκτήτης απαντά ότι δεν θα πρέπει να μιλήσει ο επιθεωρητής γι’ αυτό.

Ακολουθεί ο διάλογος…

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:

«Α θα το πάρει ο Ηλίας όλο πάνω του.»

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ PIZZA FAN:

«Όχι όχι λάθος, μόνο του. Καταρχήν ότι είναι αυτή την στιγμή, όχι δε θα πει τίποτα.»

Λίγο αργότερα, ο ιδιοκτήτης επιμένει ότι η ενημέρωση δεν πρέπει να διαχέεται σε άλλα πρόσωπα.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ PIZZA FAN:

«Το μόνο που θα πει ο Ηλίας, σε κανένα, ούτε ο Ηλίας θα ξέρει.»

Η συζήτηση κλείνει με τον ιδιοκτήτη να εξηγεί γιατί θέλει να παραμείνει περιορισμένη η γνώση γύρω από τις αλλαγές στο σύστημα.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ PIZZA FAN:

«Ναι ακριβώς ακριβώς γιατί αύριο μπορεί να το ξανά αλλάξουμε προς τα πίσω ή προς τα πάνω ή οτιδήποτε.»

Και ο συνομιλητής του απαντά…

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:

«Αυτό δεν αλλάζουνε τέρμα δεν υπάρχει περίπτωση δε θα εκτεθούμε μόνοι μας σαν τους μ….»

Η υπόθεση της απάτης των 25 εκατομμυρίων ευρώ
Στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι 23 συλληφθέντες για την απάτη-μαμούθ των 25 εκατομμυρίων ευρώ στην Pizza Fan. Συνολικά, στη δικογραφία φέρονται να εμπλέκονται 126 άτομα, ενώ ως στρατηγείο του κυκλώματος περιγράφεται χώρος στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εμφανιζόταν ως υπάλληλος, λαμβάνοντας το 7% του φερόμενου «μαύρου» τζίρου, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Την ίδια ώρα, τα καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο και περίπου 2.500 εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα, με το μέλλον τους να παραμένει αβέβαιο.

tanea.gr



Απόλαυση
Απόλαυση

Τα πιο σχετικά.