«Για ακόμα μία φορά φαίνεται το πρόσωπο της Πολιτείας προς τους πολίτες. Η αδιαφορία για την ασφάλεια και την πρόσβαση των πολιτών στον στίβο του δημοτικού γηπέδου Καλαμάτας είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Κανένα μέτρο ασφαλείας, γιατί κοστίζει και απαιτεί χρόνο για να εφαρμοστεί»…

Αυτό σχολιάζει το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, και συνεχίζει: «Λόγω των έργων που γίνονται για την αναβάθμιση του γηπέδου, το στάδιο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, με μοναδική είσοδο για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών να αποτελεί ένα μικρό πέρασμα, στο οποίο δε χωρούν να περάσουν παράλληλα 2 άνθρωποι.

Φαίνεται η πλήρης αδιαφορία και απάθεια προς όλους τους επισκέπτες. Αδιαφορία τόσο μεγάλη, που οι υπεύθυνοι μηχανικοί, οι υπεύθυνοι από τον Δήμο και την Περιφέρεια που επιβλέπουν το έργο, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να φτιαχτεί μια σωστή ράμπα πρόσβασης.

Το πρόβλημα και ο κίνδυνος μεγαλώνει, αφού έχουν στερεώσει 2 χοντρά μεταλλικά κιγκλιδώματα, των οποίων οι βάσεις προεκτείνονται και μικραίνουν ακόμα περισσότερο τον διάδρομο εισόδου, κάτι το οποίο το κάνει πιο επικίνδυνο.

Ακόμα, ο κάθε επισκέπτης που θα πάει για να αθληθεί, πρέπει να διανύσει κάποια μέτρα μέχρι να φτάσει στην είσοδο, πάνω σε ένα ανομοιόμορφο επίπεδο με γρασίδι, το οποίο σταματάει απότομα σε ένα τσιμεντένιο κράσπεδο, ένα βήμα πριν πατήσεις στην υποτιθέμενη ράμπα.

Αντί, λοιπόν, να ανοίξουν έναν καθαρό διάδρομο, πάνω σε αυτό το ανώμαλο πλάτωμα, που έτσι κι αλλιώς μετά θα το καταστρέψουν και θα το αφαιρέσουν.

Αντί να κόψουνε τα κίτρινα κάγκελα και να μεγαλώσει η είσοδος.

Αντί να βάλουνε μία κατασκευή για να υπάρχει άνετη και ασφαλής πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες.

Δεν επιλέγουν τίποτα από όλα αυτά και το αφήνουν έτσι που τους βολεύει, για να ξεμπερδεύουν εξοικονομώντας χρήμα.

Όλο αυτό δημιουργεί και άλλον έναν προβληματισμό. Εάν αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας που παίρνουν για τους επισκέπτες του γηπέδου και τους αθλητικούς ομίλους, τι γίνεται με τα μέτρα ασφαλείας για τους ίδιους τους εργαζομένους που δουλεύουν περιμετρικά στα έργα κατασκευής του γηπέδου, σε όλο τον υπόλοιπο χώρο που υπάρχουν σκαμμένα σημεία, φρεάτια, παρατημένα πεταμένα μπάζα από παλιές μεταλλικές και όχι μόνο κατασκευές.

Απαιτούμε από το ΣΕΠΕ, το Σώμα Ελεγκτών και την Επιθεώρηση Εργασίας, να προβεί άμεσα και να ελέγξει ολόκληρο τον χώρο του γηπέδου. Και το σημείο που καταγγέλλουμε, αλλά και όλους τους χώρους που εργάζονται οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές.

Απαιτούμε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για όλο τον λαό».

Απόλαυση
Απόλαυση

Τα πιο σχετικά.