Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 46χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παν. Γυφτέα

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 46χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παν. Γυφτέα

Είχε εκδώσει πλαστό πιστοποιητικό θανάτου από το 2014!
Ένα από τα άτομα που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα το Φεβρουάριο του 2011, στα Αγριώματα της Βέργας, συνελήφθη προχθές στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ως αρχηγικό μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης σε Ελλάδα και Κύπρο.
Πρόκειται για έναν 46χρονο Έλληνα, ο οποίος, μάλιστα, από το 2014 είχε εκδώσει ψεύτικο πιστοποιητικό θανάτου και έτσι είχε πάψει να ισχύει το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές στην Καλαμάτα για τη συγκεκριμένη δολοφονία.
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, όταν συνελήφθη στην ανατολική Θεσσαλονίκη, δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξε δελτίο ταυτότητας με στοιχεία άλλου ατόμου.
Να σημειωθεί ότι για τη δολοφονία του Παν. Γυφτέα, έχει ήδη καταδικαστεί ένας άλλος Έλληνας σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε ληστεία κατά συναυτουργία, τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος προσώπου και η οποία συνδέεται αιτιωδώς με τη θανάτωσή του.
 
Διακινούσαν ναρκωτικά
Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξάρθρωσαν καλά οργανωμένο διεθνές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθη ο 46χρονος ως αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, καθώς και η 32χρονη σύζυγός του και 29χρονος Έλληνας, ως μέλη.
Από την έρευνα προέκυψε, ότι εισήγαγαν από γειτονική χώρα, κατείχαν, μετέφεραν, αποθήκευαν και διακινούσαν ποσότητες κάνναβης στην ελληνική επικράτεια, ενώ μέρος αυτών εξήγαγαν και στην Κύπρο.
Απογευματινές ώρες της Πέμπτης εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 46χρονος στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Στον προαύλιο χώρο και στο εσωτερικό της οικίας του, σε οχήματα, καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: βαλίτσες στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν 34 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 45 κιλών και 976,4 γραμμαρίων, δύο πιστόλια, πέντε γεμιστήρες, φυσίγγια, ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης, το οποίο κατέγραφε περιμετρικά το χώρο εξωτερικά της οικίας και 17 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
 
Δολοφονία
Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Καλαμάτας, το οποίο επικυρώθηκε με Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πράξεις που τελέστηκαν στην Καλαμάτα το Φεβρουάριο του 2011.
Στην κατοχή του βρέθηκαν δελτία ταυτότητας, με στοιχεία άλλων ατόμων, με τα οποία προέβη στην έκδοση τραπεζικών καρτών και άλλων εγγράφων, καθώς και στην αγορά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για την παράνομη δραστηριότητα της συμμορίας.
Στις 28 Φεβρουαρίου του 2011, ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Γυφτέας  είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ακινητοποιημένος με χειροπέδες και κολλητική ταινία, με πολλαπλά χτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι, στην αγροτική περιοχή Αγριώματα, στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.
Οι έρευνες είχαν δείξει ότι ο επιχειρηματίας, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είχε πέσει θύμα ενέδρας ελάχιστα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του. Το δε αυτοκίνητο,  με το μακάβριο περιεχόμενο, είχε βρεθεί σε παρακείμενο κτήμα.
Η Αστυνομία κατέληξε τότε στο συμπέρασμα ότι λίγο πριν από την είσοδο του σπιτιού του, οι δράστες τού έκλεισαν με αυτοκίνητο το δρόμο και τον αιφνιδίασαν. Οι εκτιμήσεις τους ανέφεραν ότι κάτι είχε το οποίο δεν τους έδινε ο άτυχος 46χρονος και η κατάσταση ξέφυγε, καθώς λόγω της προσωπικότητας και της σωματικής του διάπλασης κρίθηκε σίγουρο ότι το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά και πάλεψε μέχρις εσχάτων με τους δολοφόνους του.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη