ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. σβήνουν και γράφουν ονόματα στα ψηφοδέλτια στη Μεσσηνία

ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. σβήνουν και γράφουν ονόματα στα ψηφοδέλτια στη Μεσσηνία

Οι επόμενες ημέρες θα βγάλουν…καπνό στο Νομό
 
 
Από σήμερα ξεκινά η πρώτη φάση της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, αφού, κατά κύριο λόγο, θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο με την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, όπου γίνεται στην κυριολεξία η “μάχη του παρασκηνίου” για μια θέση στον…ήλιο.
Πρώτος “ανοίγει” το χορό ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις 8.00 το βράδυ, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία. Την ίδια ημέρα ή τις αμέσως επόμενες αναμένεται να γίνουν και οι πρώτες ανακοινώσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων.
 
 
ΣΥΡΙΖΑ
 
 
Για τη Μεσσηνία, το ενδιαφέρον βρίσκεται στο ερώτημα, αν θα ηγηθεί της προσπάθειας για ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Καθαρή απάντηση, μέχρι χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε. Έτσι μόνο “κλωνοποιημένος” ο υπουργός θα ικανοποιούσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να προτιμά τη Μεσσηνία, αλλά και αυτές που τον στέλνουν στο νότιο τμήμα της Β΄Αθήνας.
Από κει και πέρα προβλήματα υπάρχουν και με την υποψηφιότητα της συντονίστριας του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Μαρίας Βεργινάδη, μια και έχει εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος για τη νέα περίοδο, αλλά και με τα ονόματα της Ιωάννας Κοντούλη και του Θανάση Τσαλδάρη (Συντονιστής Kalamata PES Activists) που έχουν ακουστεί.
Η πρώτη περιμένει ακόμα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών για να “μετρήσει” τη διεισδυτικότητά της στη Μεσσηνία, αν και έλκει την καταγωγή της από το Νομό, ενώ, ο δεύτερος, σε δηλώσεις του στο “Θ” σχολίασε ότι δεν είναι για τον ίδιο, η καλύτερη χρονική στιγμή για να δοκιμαστεί στις εκλογές, λόγω προσωπικών υποχρεώσεων.
Φυσικά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, τις προηγούμενες ημέρες, προτάθηκαν και ο Γρηγόρης Τσώνης από τη Μεσσήνη, ο Νίκος Πατσαρίνος, η Χαρά Κιουρή, ενώ άγνωστο είναι το τι θα αποφασίσει και ο υποψήφιος Μεσσήνιος ευρωβουλευτής Γιώργος Πετρόπουλος. Βέβαια για την καλύτερη αντιπροσωπευτικότητα όλων των περιοχών του Νομού υπάρχουν και σκέψεις για υποψηφιότητες από την Πύλο και την Τριφυλία.
Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είναι πλέον βέβαιο ότι δε θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία, ενώ, και πάλι υποψήφιοι θα είναι οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.
 
 
Ν.Δ.
 
Το πολύ καλό αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών και η συνεχιζόμενη θετική…αύρα της Ν.Δ. έχει ανοίξει την…όρεξη στα στελέχη του κόμματος για τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, όπου πιστεύεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τέσσερις από τις πέντε συνολικά έδρες. Σύμφωνα με το πρόσφατο ρεπορτάζ του “Θ”, αλλά και με βάση χθεσινές  πληροφορίες, η σύνθεση του ψηφοδελτίου θα είναι: Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, δύο εκ των τριών Μίλτου Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά και Παναγιώτη Γιαννόπουλου, καθώς και οι Πιπίνα Κουμάντου, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Παναγιώτα Ντίντα.  Βέβαια υπάρχουν και τα ονόματα των Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, Χρίστου Παναγόπουλου και Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τα οποία ακούγονται. Επομένως, ούτε και στη Ν.Δ. τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.
 
ΚΙΝ.ΑΛ.
 

Στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά το χθεσινό ρεπορτάζ του “Θ” με τα τέσσερα ονόματα (Μενέλαος Γερονικολός, Παναγιώτης Αλευράς, Γιάννης Διονυσόπουλος και Άγγελος Αντωνόπουλος, κτηνίατρος με καταγωγή από την Κυπαρισσία) επιβεβαιώνεται πλήρως. Το θέμα είναι ότι η υποψηφιότητα της Βαρβάρας Αποστολοπούλου- Καλκαβούρα, η οποία συμμετείχε και στις ευρωεκλογές, συναντά πολλές δυσκολίες, μια και εκτός όλων των άλλων, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι διαμένει στο εξωτερικό.
 
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη