Μια δραματική είδηση εγκατάλειψης θύματος τροχαίου στη Λακωνία αποκαλύπτει την απόλυτη κρατική αδιαφορία απέναντι ακόμα και σε δράστες που εγκληματούν με τον ίδιο τρόπο για δεύτερη φορά.
Από τον Σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα εκδόθηκε προχθές η ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα ξημερώματα του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2015, στο δρόμο Σκάλα–Βλαχιώτη Λακωνίας, μια ΒΜW που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χτύπησε από πίσω ένα Ι.Χ., στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες, και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
Η 44χρονη συνοδηγός έχασε τη ζωή της, ενώ η οδηγός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Την επόμενη μέρα ο δράστης, που είχε αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες, παραδόθηκε στην αστυνομία, αφού ήδη ο συνοδηγός του είχε συλληφθεί στο σπίτι του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου, για το νέο φόνο στο δράστη απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες “ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη θυμάτων και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια”.
Ανοίγει έτσι ο δρόμος ο καθ’ υποτροπή “αμελής” δράστης να αφεθεί ελεύθερος και να του επιτραπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο με την άδεια οδήγησής του. Αναρωτιέται κανείς ως πού θα φτάσει αυτός ο σεβασμός των δικαιωμάτων των εγκληματιών οδηγών και η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής.
Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα ζητάει την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τους οδηγούς που έχουν προκαλέσει θάνατο ή βαρύ τραυματισμό. Τίποτα ιερότερο από τη ζωή.
Να σταματήσουν τώρα οι υποκριτικές “ευχές” αυτό το θύμα να είναι το τελευταίο. Γιατί αυτοί που τα λένε γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν συμβάλει τα μέγιστα ώστε αυτός ο δράστης να μην είναι ο τελευταίος».
Α.Π.
«Αμέλεια» διαρκείας το… δις δολοφονείν
Δείτε επίσης.
Έκθεση Καρδαμύλης: «Επιτέλους Ουρανός» με τη «ματιά» τριών καλλιτεχνών που συμμετέχουν
«Διαγράφεται» το 50% της αύξησης στο πετρέλαιο θέρμανσης με τις επιδοτήσεις κράτους και διυλιστηρίων
Για θετικό αποτέλεσμα και κόντρα στον ΟΦΗ σήμερα η Καλαμάτα στη Νίκαια
Ο Μιλτιάδης υποδέχεται τον Πανθυρεατικό – Ο Πανθουριακός στην Αμαλιάδα – Στο Λουτράκι ο Τέλος Άγρας
Γαλλία: 800.000 πολίτες στην κινητοποίηση κατά του «υψηλού κόστους ζωής»
Νίκες για την Καλαμάτα ’80 και τους Τούρκους στην πρεμιέρα του Βαλκανικού Κυπέλλου
Όταν η πίεση της καθημερινότητας γίνεται θυμός, κι ο θυμός, βία
22 συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο
Τοπικά 18.10.2026, 13:59
Ένας απινιδωτής από μόνος του δε σώζει
Τοπικά 18.10.2026, 09:30
Ας είναι τα λιγότερα
Τοπικά 17.10.2026, 20:58
Η γεύση της Μεσσηνίας «ταξιδεύει» στη Ρωσία
Τοπικά 17.10.2026, 20:00
Κίνα η Λίνα Μενδώνη αντί για Καλαμάτα
Φόρτωση…



