Ελλάδα-Βέλγιο σήμερα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού

Ελλάδα-Βέλγιο σήμερα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού

Μετά το φιλικό της Εθνικής Βελγίου με την εθνική μας ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων η νο 13 δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα τεθεί σήμερα αντιμέτωπη με την Εθνική μας ομάδα των γυναικών, σε ένα φιλικό παιχνίδι με θηλυκή ομορφιά, πείσμα και δυναμισμό. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ενώ η παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αποτελεί ούτως ή άλλως μεγάλο κίνητρο για την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, που ήταν αξιολογη και στο ματς της περασμένης Τετάρτης.
Η εθνική Βελγίου θα ολοκληρώσει το Σάββατο μια εβδομάδα προετοιμασίας στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται και τα δύο αυτά φιλικά και χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ελίτ εκπρόσωποι των διοργανωτών και των ομάδων αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές και υποστηρικτές (Περιφέρεια Πελοποννήσου, ΕΠΣ Μεσσηνίας, ΑΟΠΚ Πατίστα, Μεσσηνιακό ΓΣ, Δήμο Καλαμάτας, Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, νερά Ανδανία και καφέ Platea).
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Βασίλης Σπηλιώτης, εξήγησε ότι ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προπονητή του Πατίστα, Νίκου Κακαλέτρη που αγκάλιασε αμέσως η ΕΠΣΜ και τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να συνεχιστεί, γι΄αυτό άλλωστε έγινε αναφορά για το 1ο διεθνές τουρνουά.
Ο κ. Κακαλέτρης χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως ένα μεγάλο αθλοτουριστικό event και ευχήθηκε να συμβάλει στην προσπάθεια ανάδειξης των δυνατοτήτων του τόπου μας, ενώ τόνισε ότι είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο 15χρονο Μωχάμεντ, ποδοσφαιριστή του Πατίστα, ο χαμός του οποίου συγκλόνισε τη Μεσσηνία πριν από δέκα μέρες περίπου.
Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού, Τάκης Στασινόπουλος, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του καλαματιανού συλλόγου που εκπροσωπεί, τονίζοντας ότι η παραχώρηση του εξίσου ιστορικού γηπέδου για φιλικά και προπονήσεις αποφασίστηκε ομόφωνα και με μεγάλη χαρά από τους «πράσινους», κάνοντας λόγο για «χρέος» προσφοράς στη νεολαία.
Από την πλευρά του ο Κρις Βαντερχάγκεν, βοηθός προπονητής της εθνικής Βελγίου, που βρίσκεται στην Καλαμάτα με 38 παίκτριες και συνοδούς, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία, την οργάνωση και τις συνθήκες που βρήκαν στην Καλαμάτα, ενώ εξήγησε ότι το καμπ προετοιμασίας στην πόλη μας σηματοδοτεί το φινάλε των υποχρεώσεων της σεζόν και προετοιμάζει το έδαφος για την έναρξη της επόμενης τον Αύγουστο εν όψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2021.
Τέλος, ο προπονητής της ελληνικής εθνικής ομάδας, Αντώνης Πριόνας, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, επεσήμανε τα παρακάτω:
«Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική συμμετοχή, σε ένα εξαιρετικά σημαντικό φιλικό παιχνίδι για μας. Τέτοιες ενέργειες προωθούν πάρα πολύ το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και οι εθνικές γυναικείες ομάδες μπορούν να γίνουν πρεσβευτές αθλητικής παιδείας και αθλητικού ταμπεραμέντου σε όλο τον κόσμο. Η άνοδος του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι εμφανής τα τελευταία χρόνια. Η Ομοσπονδία μας έχει κάνει πάρα πολλά για την προώθησή του και αυτό φαίνεται πάρα πολύ καθαρά στην πορεία των μικρών εθνικών ομάδων. Καταφέραμε η εθνική μας των κορασίδων να είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της Ευρώπης και να φτάσει να διεκδικήσει την είσοδό της σε τελική φάση, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο χάσαμε από την παντοδύναμη Αγγλία. Παρ’ όλα αυτά είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Και οι νεάνιδες έχουν πάρα πολύ μεγάλη πρόοδο. Σειρά έχει πλέον η εθνική μας ομάδα γυναικών, για να κάνει μεγαλύτερα βήματα που πραγματικά της αξίζουν –μπορώ να πω ότι έχουμε αδικήσει μέχρι τώρα τον εαυτό μας.
Είναι σημαντικό ότι έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με μια ομάδα που βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, όπως είναι το Βέλγιο. Εμείς είμαστε στη θέση 34 και καταλαβαίνετε τη διαφορά, αλλά παρ’ όλα αυτά θέλουμε τέτοιους αγώνες, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουμε τι έχουμε κάνει εδώ και 6 μήνες που είμαι με την εθνική γυναικών και να μπορέσουν να καταλάβουν τα κορίτσια μας την ποδοσφαιρική τους αξία, που είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.
Πλέον οι Ελληνίδες ποδοσφαιρίστριες έχουν αρχίσει και γίνονται επαγγελματίες παίκτριες και αυτές που είναι στην Ελλάδα, γιατί εκείνες που είναι στο εξωτερικό είναι όλες επαγγελματίες. Πιστεύω ότι με το μείγμα που έχουμε με κορίτσια της εθνικής νεανίδων και πιο έμπειρες της εθνικής γυναικών που υπήρχαν, συγκροτήσαμε ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο θα τεστάρουμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε μεγάλες δυνάμεις.
Εμείς έχουμε αρχίσει ήδη την προετοιμασία μας για τα προκριματικά που θα αρχίσουν το Οκτώβριο. Ο πρώτος μας αντίπαλος είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία γι’ αυτό και θέλουμε να παίξουμε φιλικά με πολύ δυνατούς αντιπάλους για να μπορέσουμε να μπούμε στο κλίμα αυτών των αγώνων.
Θέλω να καλέσω τον κόσμο της περιοχής, και είμαι σίγουρος ότι η Καλαμάτα θα ανταποκριθεί σαν ποδοσφαιροπόλη που είναι -έχω έρθει εδώ σαν αντίπαλος προπονητής με επαγγελματικές ομάδες και έχω χαρεί πάρα πολύ τους αντιπάλους φιλάθλους, μου έχουν μείνουν αξεχαστα κάποια παιχνίδια εδώ, όπου και είχα χάσει βέβαια… Το γήπεδο θα έχει την Παρασκευή τον κόσμο που αρμόζει σε ένα τέτοιο φιλικό παιχνίδι και θα δώσει και στα κορίτσια μας τη χαρά να ακούσουν το χειροκρότημα και εθνικό μας ύμνο και να δείξουμε κι εμείς από την πλευρά μας ότι είμαστε εδώ και αξίζει να πιστεύουν σε αυτά τα κορίτσια για το αύριο που σίγουρα θα είναι καλύτερο» κατέληξε ο κ. Πριόνας, ευχαριστώντας ακόμη για τη στήριξη στο γυναικείο ποδόσφαιρο και την καλή οργάνωση την ΕΠΟ και τους υπεύθυνους Παπαχρήστου και Μπασινά, οι οποίοι θα δώσουν μάλιστα το «παρών» σήμερα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη