Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ο Αντώνης Κατσάς


Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Μεσσηνιακό άρωμα θα έχει το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές του προσεχούς μήνα, αφού μεταξύ των 42 υποψηφίων περιλαμβάνεται το όνομα του δικηγόρου Αντώνη Κατσά.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του στις εκλογές του ερχόμενου μήνα είναι η δεύτερη, ενώ έχει συμμετάσχει ως υποψήφιος σε αρκετές εθνικές εκλογές.
Με σύνθημα «Ψηφίζουμε – Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, δύναμη και ελπίδα είναι του λαού», έγινε χθες το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Τιτάνια» η παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Την κεντρική ομιλία και παρουσίαση έκανε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν υποψήφιοι.
Ο Αντώνης Κατσάς γεννήθηκε στη Γλυφάδα Πυλίας Μεσσηνίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1985 μέχρι σήμερα. Είναι ενεργό μέλος του λαϊκού κινήματος από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Διετέλεσε επί 6 χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και εκπρόσωπος των επιστημονικών φορέων στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) για την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας (μετά τους σεισμούς). Επικεφαλής του Ενωμένου Μεσσηνιακού Αγωνιστικού Συνδυασμού (ΕΜΑΣ) και νομαρχιακός σύμβουλος την περίοδο 1998-2002. Διετέλεσε πρόεδρος επί 12 χρόνια του ερασιτεχνικού σχήματος «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρος.
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας. Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ στις εκλογές από το 2000 έως το 2012. Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ το 2009.