Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν μπει ταξί για τη μεταφορά των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, οι γονείς τους δεν τα πάνε στο σχολείο. Αρκετοί δεν τα πήγαν, όπως πληροφορηθήκαμε, την Παρασκευή, και χθες και σήμερα, έπειτα από συζήτηση και απόφαση που πήραν, όλοι οι γονείς.
«Έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής περιόδου και ένας μήνας από τότε που ξεκίνησε, με αργοπορία, το σχολείο μας και ακόμα δεν έχουν δρομολογηθεί ταξί. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν κι άλλα παιδιά στη Μεσσηνία και σ’ άλλα σχολεία, αλλά καταλαβαίνετε πόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους μαθητές των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων, όπως και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών.
Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να πάνε στο σχολείο τους και είναι ανεπίτρεπτο η Πολιτεία και η Περιφέρεια, λόγω αδράνειας και όχι έγκυρου προγραμματισμού, να καθιστούν σχεδόν απαγορευτική έως αδύνατη τη φοίτησή τους, επειδή δεν έχουν μισθωθεί και δεν έχουν δρομολογηθεί ταξί.
Πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα δεν ξέρουμε, αλλά πρέπει όλοι να σκύψουν σε αυτό με ιδιαίτερη ευαισθησία, σεβασμό και υπευθυνότητα…», σημείωσε χαρακτηριστικά γονέας παιδιού.
Χωρίς ταξί, δεν πάνε τα παιδιά στο σχολείο οι γονείς στο ειδικό Φιλιατρών
Δείτε επίσης.
Νίκες για την Καλαμάτα ’80 και τους Τούρκους στην πρεμιέρα του Βαλκανικού Κυπέλλου
Όταν η πίεση της καθημερινότητας γίνεται θυμός, κι ο θυμός, βία
22 συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο
Ολοκληρώνεται το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας
Αρχίζει το Βαλκανικό Κύπελλο βόλεϊ στην Καλαμάτα
«Κόκκινα» δάνεια: Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες – Επανυπολογισμός οφειλών, πλαφόν στους τόκους, περιορισμός πλειστηριασμών
Τοπικό ποδόσφαιρο: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας
Ο Τραμπ αναστέλλει την εφαρμογή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
Τοπικά 17.10.2026, 20:58
Η γεύση της Μεσσηνίας «ταξιδεύει» στη Ρωσία
Τοπικά 17.10.2026, 20:00
Κίνα η Λίνα Μενδώνη αντί για Καλαμάτα
Τοπικά 17.10.2026, 18:59
«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς
Τοπικά 17.10.2026, 15:58
Η πραγματική γενναιότητα δεν απειλεί ούτε κρατάει όπλο
Τοπικά 17.10.2026, 13:57
Το «φιάσκο» που τραυμάτισε τη ΔΕΥΑΚ
Τοπικά 17.10.2026, 11:00
Μαφιόζικο τελεσίγραφο στη διευθύντρια Πολεοδομίας για δόμηση στη Μάνη
Φόρτωση…




