Απλήρωτοι από το 2012 είναι όσοι αλλοδαποί χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς σε δίκες στην Καλαμάτα, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει στείλει το απαραίτητο κονδύλι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές οι διερμηνείς να μην παρουσιάζονται, κι έτσι πολλές δίκες να αναβάλλονται ή να καθυστερούν μέχρι να πείσουν το διερμηνέα να παρουσιασθεί.
Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή περίπτωση κατά τη συνεδρίαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας. Ο διερμηνέας για τους δύο Τούρκους που δικάζονταν ως δουλέμποροι δε δεχόταν να έρθει, καθώς δεν έχει πληρωθεί. Μάλιστα, ζητούσε από τους κατηγορουμένους και τους συνηγόρους τους επιπλέον αμοιβή, αρκετά τσουχτερή, ενώ είχε πάρει χρήματα και όταν την προηγούμενη φορά το δικαστήριο αναβλήθηκε.
Μάλιστα, η συμπεριφορά του εξόργισε την πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία, όταν ολοκληρώθηκε η δίκη, του επισήμανε πως δε θα δεχθεί άλλη φορά τέτοια συμπεριφορά, λέγοντάς του πως γνωρίζει όσα διημείφθησαν με τους δικηγόρους και τι ζητούσε.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ουσία έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε όλη την Ελλάδα για τους διερμηνείς των δικαστηρίων. Πληροφορίες ήθελαν το καλοκαίρι να εκταμιεύεται ένα ποσό, ώστε να πληρωθεί μέρος των οφειλών, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.
Να σημειωθεί ότι οι αποζημιώσεις των διερμηνέων βρίσκονται στα κατώτατα επίπεδα και δεν έχουν αναμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς κυμαίνονται από 11,74 ευρώ μέχρι 17,64 ευρώ για κάθε υπόθεση.
Β.Β.
Μεγάλα προβλήματα στις δίκες αλλοδαπών από τους απλήρωτους διερμηνείς
Δείτε επίσης.
«Κόκκινα» δάνεια: Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες – Επανυπολογισμός οφειλών, πλαφόν στους τόκους, περιορισμός πλειστηριασμών
Τοπικό ποδόσφαιρο: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας
Ο Τραμπ αναστέλλει την εφαρμογή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
Βαλκανικό Κύπελλο Βόλεϊ: Με Καλαμάτα ’80 -Πέρνικ και Κόσοβο -Τουρκία αρχίζει στο Κλειστό
Βαρέα μέταλλα στα στραγγίδια της Μαραθόλακκας
Ενεργειακή αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου με 1.050.000 ευρώ
Δ. Πτωχός από Βρυξέλλες: «Ισχυρές Περιφέρειες με περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους τους»
Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκκίνηση με 1,55 ευρώ το λίτρο, έως 1,60 ευρώ στην περιφέρεια
Τοπικά 17.10.2026, 13:57
Το «φιάσκο» που τραυμάτισε τη ΔΕΥΑΚ
Τοπικά 17.10.2026, 11:00
Μαφιόζικο τελεσίγραφο στη διευθύντρια Πολεοδομίας για δόμηση στη Μάνη
Τοπικά 17.10.2026, 07:13
Επανεκκίνηση εργασιών βελτίωσης της 1ης επαρχιακής οδού προς Κιτριές
Τοπικά 17.10.2026, 07:06
Ο καιρός σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα
Τοπικά 16.10.2026, 23:22
Σταυρούλα Αγρίου: “Δεν υποκύψαμε ποτέ σε απειλές και εκβιασμούς”
Τοπικά 16.10.2026, 22:15
Πριν 94 χρόνια
Φόρτωση…



