Πονοκέφαλος οι ελληνοποιήσεις και ο tuta absoluta
Με προβλήματα εξελίσσεται η συγκομιδή φθινοπωρινής τομάτας (θερμοκηπιακή καλλιέργεια κατά κύριο λόγο) λόγω των ανεξέλεγκτων εισαγωγών κυρίως από Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία. Μάλιστα, δε λείπουν και οι καταγγελίες για ελληνοποιήσεις με τους παραγωγούς να ζητούν περισσότερους ελέγχους.
Σύμφωνα με όσα μας τονίζει ο κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται και για την ύπαρξη υπολειμμάτων στις τομάτες που εισάγονται κυρίως από τρίτες χώρες. Όσον αφορά στις τιμές, στην Πρέβεζα κυμαίνονται από 50 έως 60 λεπτά το κιλό, ενώ στα Φιλιατρά στα 75 λεπτά το κιλό. Να σημειωθεί ότι οι τιμές κατά την έναρξη της φετινής παραγωγής ήταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα που προσέγγιζαν το 1 ευρώ.
Για την πορεία της συγκομιδής φθινοπωρινής τομάτας, ο κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος αναφέρει στον ΑγροΤύπο: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, κυρίως, έχει να κάνει με τις ελληνοποιήσεις των εισαγόμενων τοματών. Δεν είμαστε κατά των εισαγωγών, αλλά θέλουμε να γίνονται έλεγχοι από την πολιτεία, ενώ καλό είναι να ελεγχθούν και για υπολείμματα. Ως αγροτικός σύλλογος έχουμε στείλει μάλιστα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έγγραφο με το αίτημά μας».
Σε σχέση με τις τιμές ο κ. Αλεξανδρόπουλος σημειώνει ότι πέρσι την ίδια περίοδο αυτές κυμαίνονταν «σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα».
Χρήστος Διαμαντόπουλος, [email protected]
Με προβλήματα η συγκομιδή φθινοπωρινής τομάτας στα Φιλιατρά
Δείτε επίσης.
«Κόκκινα» δάνεια: Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες – Επανυπολογισμός οφειλών, πλαφόν στους τόκους, περιορισμός πλειστηριασμών
Τοπικό ποδόσφαιρο: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας
Ο Τραμπ αναστέλλει την εφαρμογή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
Βαλκανικό Κύπελλο Βόλεϊ: Με Καλαμάτα ’80 -Πέρνικ και Κόσοβο -Τουρκία αρχίζει στο Κλειστό
Ενεργειακή αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου με 1.050.000 ευρώ
Δ. Πτωχός από Βρυξέλλες: «Ισχυρές Περιφέρειες με περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους τους»
Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκκίνηση με 1,55 ευρώ το λίτρο, έως 1,60 ευρώ στην περιφέρεια
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Τοπικά 17.10.2026, 11:00
Μαφιόζικο τελεσίγραφο στη διευθύντρια Πολεοδομίας για δόμηση στη Μάνη
Τοπικά 17.10.2026, 07:13
Επανεκκίνηση εργασιών βελτίωσης της 1ης επαρχιακής οδού προς Κιτριές
Τοπικά 17.10.2026, 07:06
Ο καιρός σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα
Τοπικά 16.10.2026, 23:22
Σταυρούλα Αγρίου: “Δεν υποκύψαμε ποτέ σε απειλές και εκβιασμούς”
Τοπικά 16.10.2026, 22:15
Πριν 94 χρόνια
Φόρτωση…



