Για κατασκευασμένες κατηγορίες μιλά ο δικηγόρος των διδύμων και του συνταξιούχου αστυνομικού

Για κατασκευασμένες κατηγορίες μιλά ο δικηγόρος των διδύμων και του συνταξιούχου αστυνομικού

10 προφυλακίσεις για το κύκλωμα Ναρκωτικών 

Για άρρωστους ανθρώπους από τα ναρκωτικά που αρνούνται όσα τους καταλογίζουν, όπως και για κατασκευασμένες κατηγορίες, έκανε λόγο μιλώντας στο «Θ» ο δικηγόρος υπεράσπισης των δίδυμων αδελφών και του συνταξιούχου αστυνομικού, Γιώργος Ράλλης. Αυτοί έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία.
Από τη μεγάλη υπόθεση που αποκάλυψε η Αστυνομία, την προηγούμενη εβδομάδα, ο επίλογος του πρώτου μέρους της ιστορίας γράφτηκε με 10 συνολικά προφυλακίσεις κατηγορουμένων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τις κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζει και ένας 33χρονος Αλβανός, ο οποίος ήδη έχει συλληφθεί και κρατείται για άλλη αιτία στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου.
 
Κατασκευασμένες κατηγορίες
Για τα 49χρονα δίδυμα αδέλφια και το συνταξιούχο αστυνομικό, ο κ. Ράλλης δήλωσε συγκεκριμένα: «Αρνούνται τις κατηγορίες. Είναι άρρωστοι από τα ναρκωτικά και ό,τι γινόταν, γινόταν μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι κατασκευασμένες. Και είμαι σίγουρος ότι στο δικαστήριο θα δικαιωθούν».
Επίσης, ο κ. Ράλλης παραστάθηκε ως δικηγόρος υπεράσπισης του 35χρονου από την Καλαμάτα ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου. Ο κ. Ράλλης σημείωσε ότι πρόκειται για εξαρτημένο από τα ναρκωτικά χρήστη και πως θα κάνει κάθε προσπάθεια να αποτοξινωθεί. Το ίδιο τόνισε και για τον 22χρονο από τη Μεσσήνη, για τον οποίο, όμως, υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και ύστερα από συνεδρίαση του Δικαστικού  Συμβουλίου αποφασίσθηκε η προφυλάκισή του.
 
Υπόλοιπες προφυλακίσεις
Επίσης, μέσα στο τριήμερο αποφασίσθηκε η προφυλάκιση ενός 61χρονου από τη Μεσσήνη, ο οποίος κατηγορείται ως αποθηκάριος της οργάνωσης και ενός 27χρονου τσιγγάνου, ενός 44χρονου δημοτικού υπαλλήλου, ενός 59χρονου από τη Μεσσήνη, ενός 57χρονου από τη Μεσσήνη και ενός 47χρονου από την Ανάληψη, που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ομόφωνα ελεύθερος είχε αφεθεί από το Σάββατο ένας 48χρονος από τη Μεσσήνη. 

Της Βίκυς Βετουλάκη