Κάθειρξη 5 ετών σε τσιγγάνο που έκλεβε φρεάτια από τον αυτοκινητόδρομο

Κάθειρξη 5 ετών σε τσιγγάνο που έκλεβε φρεάτια από τον αυτοκινητόδρομο

Κατά δύο χρόνια μείωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας την ποινή νεαρού τσιγγάνου ο οποίος είχε συλληφθεί να κλέβει τα καπάκια από τα φρεάτια του νέου αυτοκινητόδρομου Τρίπολης  – Καλαμάτας, όταν αυτός κατασκευαζόταν.
Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο τσιγγάνος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 ετών και χθες ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου και του επιβλήθηκε τελικά ποινή καθείρξεως 5 ετών.
Το Μάιο του 2011 η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από φύλακα του οδικού έργου ότι αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν δύο άτομα, έκλεψε δύο φρεάτια. Τα καπάκια είχαν αφαιρεθεί από το αυτοκινητόδρομο στο ύψος της Σκάλας. Το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε την επόμενη ημέρα, ενώ οδηγούσε ο τσιγγάνος και συνεπιβάτης ένας Βούλγαρος.
Μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν τα δύο καπάκια από τα φρεάτια, τα οποία παρέδωσαν στους υπευθύνους του έργου, αλλά και ένα πιάτο με υπολείμματα ηρωίνης.
Στην απολογία του ο τσιγγάνος είπε ότι εκείνη την περίοδο έκανε χρήση ηρωίνης και δεν καταλάβαινε τι έκανε. Ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως αν καταλάβαινε τι έκανε, δε θα έπαιρνε τα καπάκια, διότι θα του εξασφάλιζαν ελάχιστα χρήματα.
Β.Β.