Πρόταση να αναλάβει πρωτοβουλία έναρξης συνομιλιών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους όμορους Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας, με σκοπό την επανενεργοποίηση του δικτύου αυτού και την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό (ηλεκτροκίνηση) δικτύου προαστιακού σιδηροδρόμου, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης, προς τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.
Η σχετική πρόταση του Μ. Μάκαρη έχει ως εξής: «Πληροφορηθήκαμε ότι το ελληνικό κράτος αποφάσισε την επιχορήγηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 750 εκατομμύρια ευρώ για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές, με τη δέσμευση ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κάνει επενδύσεις 2,2 με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα πρώτα εννέα χρόνια.
Δεδομένου ότι στο Νομό Μεσσηνίας υπάρχει ανενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο, προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να αναλάβει πρωτοβουλία έναρξης συνομιλιών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους όμορους Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας, με σκοπό την επανενεργοποίηση του δικτύου αυτού και την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό (ηλεκτροκίνηση) δικτύου προαστιακού σιδηροδρόμου. Κάτι τέτοιο, μάλιστα, μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονείται αυτό το διάστημα στο Δήμο Καλαμάτας.
Συμπερασματικά, η ανάπτυξη μέσων σταθερής τροχιάς στη Μεσσηνία έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον και θα πρέπει να ασκηθεί πίεση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την επανέναρξη λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου».
Πρόταση Μ. Μάκαρη για προαστιακό σιδηρόδρομο
Δείτε επίσης.
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την 17η Ανάβαση Ταϋγέτου 2026
Γυναικείο ποδόσφαιρο: Εθνικός Καλαμάτας – ΠΣ Η Καλαμάτα στην πρεμιέρα του 5ου Ομίλου
Την απείλησε ότι η ζωή της είναι λίγη και μετά πυροβόλησε δύο φορές με δίκαννο
Γ’ Εθνική: Οι προπονητές των 12 ομάδων του 7ου Ομίλου
2ο Bike Vertical Challenge: Μια μεγάλη γιορτή ποδηλασίας στη Δυτική Μάνη με διεθνή χαρακτήρα που ήρθε για να μείνει…
Ξεκινά αύριο στη Στούπα το Φεστιβάλ «Στα Ίχνη του Καζαντζάκη και του Ζορμπά»
Πανηγύρι Μεσσήνης: Νέες κατασχέσεις 7.342 προϊόντων «μαϊμού» στο πανηγύρι της Μεσσήνης
Στεγαστικά: Άνοδος 35% στις εκταμιεύσεις – Στο 2,89% το σταθερό επιτόκιο έως 5 έτη
Τοπικά 24.09.2026, 14:00
Όταν το «όχι» γίνεται αφορμή για βία
Τοπικά 24.09.2026, 13:01
Το Ορειβατικό Καταφύγιο στο Δάσος της Βασιλικής
Τοπικά 24.09.2026, 12:30
Αύριο οι υπογραφές για το αντιπλημμυρικό
Τοπικά 24.09.2026, 12:00
Αγιασμός στον Παιδικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας
Φόρτωση…




