Τελετή παράδοσης και παραλαβής διοίκησης χθες 9ο Σύνταγμα Πεζικού “Γιαννίτσα” (φωτογραφίες)

Τελετή παράδοσης και  παραλαβής διοίκησης χθες 9ο Σύνταγμα Πεζικού “Γιαννίτσα” (φωτογραφίες)

Τελετή παράδοσης και παραλαβής της διοίκησης του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» πραγματοποιήθηκε χθες, καθώς ο αποχωρήσας διοικητής, αντισυνταγματάρχης Ευάγγελος Ντίλιος, παρέδωσε στο συνταγματάρχη Δημήτριο Αρβανίτη, νέο διοικητή της μονάδος, η οποία εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα, παρουσία του ταξιάρχου Νικολάου Παναγόπουλου, επικεφαλής της Διεύθυνσης Κέντρων Εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο της τελετής αναπέμφθηκε από ιερείς δέηση υπέρ υγείας και ευοδώσεως του έργου των διοικητών, αποχωρήσαντος και παραλαβόντος, ενώ ακολούθησε παρέλαση ενόπλου τμήματος.
Κατόπιν, σε αίθουσα του Διοικητηρίου, ο κ. Ντίλιος απηύθυνε ευχαριστίες σε όσους τον βοήθησαν στο έργο του, ιδιαιτέρως δε προς το δήμαρχο Καλαμάτας, και ο κ. Αρβανίτης υποσχέθηκε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί το επίπεδο λειτουργίας του 9ου ΣΠ.
Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τον κ. Ντίλιο, πρώτο διοικητή του Συντάγματος μετά την επαναλειτουργία του στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα προ διετίας, τονίζοντας πως ο Δήμος ανταποκρίθηκε σε ό,τι του ζητήθηκε. Επίσης, τόνισε πως «είναι σπουδαίο ζήτημα για μας η συνέχιση λειτουργίας του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Από εδώ πέρασαν οι πρόγονοί μας που συμμετείχαν στους εθνικούς αγώνες. Δεν είναι τόσο οικονομικό το ζήτημα, αλλά μνήμης και παράδοσης. Έχουμε μαζί μας όλη τη στρατιωτική ηγεσία αλλά και τη θέληση του υπουργού Άμυνας, όπως εκφράσθηκε κατά την τελευταία του κάθοδο στην Καλαμάτα».
Κατά το δήμαρχο, ο Δήμος Καλαμάτας έχει απόλυτη συναίσθηση του έργου που επιτελεί ο Στρατός και θα συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία του 9ου Συντάγματος και του στρατοπέδου Παπαφλέσσα.
Τέλος, επέδωσε στον κ. Ντίλιο ένα γλυπτικό έργο του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, που απεικονίζει τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Γερουσίας κατά το 1821, η οποία τέθηκε στο κορυφαίο γραπτό κείμενο της Επαναστάσεως που συντάχθηκε στην Καλαμάτα, την Προειδοποίηση προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές.
Ευχήθηκε, δε, στον κ. Αρβανίτη καλή επιτυχία στα καθήκοντά του ως διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά».