Ταξίδι στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, πραγματοποίησαν μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας από τις 20 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + “Partageons nos valeurs dans l’effort”, στο οποίο το σχολείο λαμβάνει μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Προσκεκλημένοι του σχολείου Istituto d’ Istruzione secondaria di 1o Grado “Leonardo da Vinci”, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, Αγγουρά Ρουμπίνη-Μαρία, Αλειφέρη Αγγελική, Βασιλόπουλος Παναγιώτης, Γιαμπουλάκης Γεώργιος-Στυλιανός, Λιάπης Γιάννης, Μουτζούρη Βασιλική και Στασινός Νταβέας και οι καθηγητές Ντανάκας Δημήτριος και Σκλήκα Ουρανία, επισκέφθηκαν πολλά αξιοθέατα της πόλης του Παλέρμο και της Σικελίας και πραγματοποίησαν πολλές δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου μαζί με τους μαθητές των άλλων 5 χωρών που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα.
Κάποια από τα αξιοθέατα που επισκέφθηκαν ήταν το παλάτι των Νορμανδών, η Καπέλα Παλατίνα με τα ψηφιδωτά της, ο καθεδρικός ναός του Παλέρμο, οι 4 γωνιές που αναπαριστούν τις 4 εποχές, ο ναός του Σαν Κατάλντο, το Δημαρχείο, η Φοντάνα Pretoria, ο βοτανικός κήπος, το παλιό λιμάνι, ο κήπος Γκαριμπάλντι με τους φίκους – μανόλιες, το κινέζικο περίπτερο. Επίσης, πραγματοποίησαν εκδρομή στις αλυκές του Τράπανι, στη Μότζια, το νησί των Φοινίκων, στη Μαρσάλα, στο Σαν Πελλεγκρίνο με τη σπηλιά της Αγίας Ροζαλίας, στο Μοντέλλο με την αμμώδη παραλία του.
Τις μέρες που οι μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο έλαβαν μέρος σε εργαστήρια, δραστηριότητες, αθλοπαιδιές και προετοίμασαν το θέμα της βραδιάς Erasmus. Οι καθηγητές, από την άλλη, επιμορφώθηκαν σε τρόπους διδασκαλίας με διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, αναφέρθηκαν σε καλές πρακτικές που χρησιμοποιούνται στα σχολεία των εταίρων και συζήτησαν για την περαιτέρω πορεία του προγράμματος.
Ταξίδι στο Παλέρμο για το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
