Στην ανάκληση τυριού από την αγορά προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, διαπίστωσε ότι το προϊόν με εμπορική επωνυμία «ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΜΠΑΣΔΡΑΣ», συσκευασίας διακοσίων (200) γραμμαρίων, με ημερομηνία παρασκευής 15/02/16, ημερομηνία συσκευασίας 07/05/2016 και ημερομηνία λήξης 14/02/2017, βρέθηκε να έχει παραχθεί από 100% αγελαδινό γάλα.
Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρία ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΟΕ, με έδρα το 68ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο Πολύκαστρο.
Επίσης, πωλείται με τις ενδείξεις «τυρί αποκλειστικά φτιαγμένο από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, καθ. βάρος 200g, Συστατικά: παστερ. πρόβειο γάλα 70%, παστερ. κατσικίσιο γάλα 30%, αλάτι, πυτιά, καλλιέργεια τυρών, μεγ. υγρασία 56%, ελάχιστα λιπαρά επί ξηρού 43%».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, «μη κανονικό- νοθευμένο» προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Newsroom ΔΟΛ
Ανάκληση τυριού «φέτα» από τον ΕΦΕΤ
Δείτε επίσης.
Έναρξη προγράμματος κατάρτισης αγροτών «Γεωργικό Σχολείο»
Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με τηλεδιάσκεψη
Ήττα της Καλαμάτα Basket στους Αγίους Θεοδώρους
Ο Πάμισος κέρδισε τον Μεσσηνιακό, στην κορυφή Μάνη και Εράνη
Ισοπαλία ο Μιλτιάδης, 4άρα ο Πανθουριακός, ήττα στο Κιβέρι ο Τέλος Άγρας
Μπαίνουμε στον χειμώνα με τα έργα στα χαρτιά και τους πολίτες στο έλεος του καιρού
Ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη απέναντι στη μαχητική Καλαμάτα ’80
Ήταν επείγον, ξεκίνησε πέρσι τον Δεκέμβριο και ακόμη είναι στην αρχή…
Τοπικά 01.11.2026, 20:30
Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα
Τοπικά 01.11.2026, 20:00
Εργασίες συντηρήσεων σε διάφορα σημεία της πόλης
Τοπικά 01.11.2026, 18:30
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Τοπικά 01.11.2026, 16:00
Εκπαίδευση με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής
Τοπικά 01.11.2026, 15:58
Τι δουλειά κάνει η «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας
Τοπικά 01.11.2026, 13:22
Πέθανε ο Άρης Σταθόπουλος
Φόρτωση…











