Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στη Μεσσήνη – «Εικόνες Αποκάλυψης» σε Ανάληψη & Βελίκα

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στη Μεσσήνη – «Εικόνες Αποκάλυψης» σε Ανάληψη & Βελίκα

Αιχμές για μηδαμινά έργα υποδομής από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή άφησε ο Γ. Τσώνης 
Τις «πληγές» και τις καταστροφές… μετρούν ακόμα στο Δήμο Μεσσήνης. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, οι καταστροφές, ειδικά στην αγροτική παραγωγή, είναι ανυπολόγιστες, ενώ χαρακτήρισε ως «βιβλική την καταστροφή» στις περιοχές της Ανάληψης και της Βελίκας έως τον Πάμισο.
Ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ήταν στο δρόμο, ενώ από τις πρώτες στιγμές αυτής της θεομηνίας έσωσαν ανθρώπινες ζωές με απεγκλωβισμούς στη Βελίκα. Επίσης, σημείωσε ότι ο ίδιος διέθεσε 14 δικά του μηχανήματα, τα οποία και «καθάρισαν» την περιοχή της Ιθώμης από 5.000 κυβικά κατολίσθησης. Τα μηχανήματα όλα, τόσο του Δήμου όσο και των εργολάβων, παραμένουν σε επιφυλακή, συμπλήρωσε.
Σε σχέση με την κυβερνητική αντίδραση, ο κ. Τσώνης δήλωσε ικανοποιημένος, όσο και για την αντίδραση της Περιφέρειας, αλλά ιδιαίτερα για την άμεση ανταπόκριση που έδειξαν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.
Από την κυβέρνηση ζήτησε την άμεση ενίσχυση των αγροτών, την οποία έχουν πραγματικά ανάγκη…
Ο κ. Τσώνης άφησε αιχμές και για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, για το γεγονός ότι δεν είχε κάνει τίποτα σε υποδομές για το Δήμο Μεσσήνης. Αντιθέτως, όπως είπε, ο ίδιος ως προεκλογικό σύνθημα είχε την αξιοποίηση του Παμίσου και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν η μελέτη αυτού του έργου, η οποία εγκρίθηκε στις 29 Ιουλίου, εμπεριέχει τα αντιπλημμυρικά έργα του ποταμού και του αεροδρομίου και φέρει την υπογραφή «Τσώνη» και της κυβέρνησης, τόνισε. Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι τα έργα θα γίνουν ακόμα πιο γρήγορα από το διάστημα που χρειάστηκε η μελέτη…
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, επίσης, έθεσε ερωτήματα, γιατί χθες παρέμεινε κλειστός, έστω για φορτηγά και λεωφορεία, ο δρόμος Καλαμάτας – Μεσσήνης και δινόταν η κυκλοφορία από τον επαρχιακό δρόμο Βαλύρας – Εύας, τον οποίο και χαρακτήρισε άκρως επικίνδυνο, θέτοντας παράλληλα για ακόμα μια φορά την ανάγκη βελτίωσης του οδικού άξονα Μεσσήνης – Εύας – Αρχαίας Μεσσήνης – Βαλύρας.
Σχετικά με τις διακοπές νερού, ο κ. Τσώνης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν σύντομα, ενώ δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει το συντομότερο και το σύνολο των αγροτικών δρόμων που καταστράφηκαν ολοσχερώς.
 
Του Κώστα Γαζούλη