Χωρίς… Ανοικτό Θέατρο και το ερχόμενο καλοκαίρι η Καλαμάτα

Χωρίς… Ανοικτό Θέατρο και το ερχόμενο καλοκαίρι η Καλαμάτα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αποφάσισε να δοθεί μία ακόμα παράταση για την ολοκλήρωση του Ανοιχτού Θεάτρου στην κοίτη του Νέδοντα. Έργο που έτσι και αλλιώς δε θα είναι λειτουργικό, γιατί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος αποφασίστηκε να αφαιρεθεί από τη σύμβαση η κερκίδα, η οποία θα κατασκευαστεί με νέο έργο!
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, τόσο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη όσο και από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι στις 31 Μαρτίου 2020, με την κατάθεση του μειωτικού πίνακα από την πλευρά του αναδόχου, ολοκληρώνεται και η σύμβαση μαζί του. Για το υπόλοιπο τμήμα που αφορά στην κατασκευή των κερκίδων θα γίνει νέος διαγωνισμός, διαδικασία που εγκρίνει και η Διαχειριστική Αρχή.
Σε μία ακόμα συζήτηση δεν έλειψαν οι ενστάσεις από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, επέμεινε ότι τα στοιχεία που… παρουσιάζονται από τη Δημοτική Αρχή για τη νέα παράταση είναι ελλιπή. 
Ο Βασίλης Τζαμουράνης, από την πλευρά του, σχολίασε πως παρότι οι εναπομείνασες εργασίες του πρώτου υποέργου είναι εσωτερικού χώρου και, επομένως, οι καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν τροχοπέδη, όλο και αυξάνεται ο χρόνος παράτασης του συμβατικού έργου.
Ο Μανώλης Μάκαρης επανέλαβε την άποψη της χρησιμότητας αλλά και της ασφάλειας του εν λόγω έργου και σχολίασε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολύ “ανεκτικό” με τις παρατάσεις των εργασιών, τακτική που θυμίζει όσα συνέβησαν με το Μέγαρο Χορού, το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρόνο πολύ μεγαλύτερο από την αρχική σύμβαση.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος εξέφρασε για μία ακόμα φορά τις αντιρρήσεις του,  σημειώνοντας ότι υπάρχει έλλειμμα σε ό,τι αφορά την επάρκεια των μελετών και ιδιαίτερα αυτών που θα έπρεπε να είναι υποστηρικτικές του έργου, με αποτέλεσμα  την αύξηση του κόστους των εργασιών.
Τελικά, ο Βασίλης Κοσμόπουλος πρότεινε η παράταση που θα δοθεί να είναι με ευθύνη του αναδόχου, χωρίς να επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος ο Δήμος, κάτι που δέχτηκε η Δημοτική Αρχή.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας οι παρατάξεις των Μαν. Μάκαρη, Τ. Κουζή και Μιχ. Αντωνόπουλου επέμειναν στην καταψήφιση της διαδικασίας, ενώ ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, ψήφισε λευκό, κάτι που έγινε και με τις άλλες παρατάξεις.
Α.Π.