Δύο μαθητές από το Λύκειο Πεταλιδίου στο Στραβούργο


Με πολλές ελπίδες για το μέλλον της εκπαίδευσης και την ποιότητα σπουδών που παρέχεται στα σχολεία, αναχωρούν την επόμενη Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, δύο μαθητές από τη Β΄ Λυκείου Πεταλιδίου για να συμμετάσχουν στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 30 του μήνα.

Οι δύο μαθητές του Λυκείου Πεταλιδίου, Αγγελική Ζέρβα του Ελευθερίου και Νικόλαος Μωραΐτης του Γεωργίου, που διακρίθηκαν σε γραπτό διαγωνισμό έκθεσης του προγράμματος Euroscola, επισκέφθηκαν χθες στο γραφείο του το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο. Τους μαθητές συνόδευε η διευθύντρια του σχολείου τους, Δήμητρα Γρουσουζάκου.

Όπως τον ενημέρωσαν, είναι οι δύο από τους 24 της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ανάμεσα σε 500 και πλέον συμμετοχές) που διακρίθηκαν στο  γραπτό διαγωνισμό έκθεσης του προγράμματος Euroscola τον περασμένο Οκτώβριο. Οι διακριθέντες θα μεταβούν στο Στρασβούργο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι μαθητές μαζί με άλλους Ευρωπαίους συμμαθητές τους στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Λυκείου Πεταλιδίου, μαζί με δύο ακόμα μαθητές, θα αναλύσουν το προσφυγικό ζήτημα.

Ο κ. Αθανασόπουλος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία εκτιμώντας ότι η επίσκεψή τους στο κέντρο λήψης αποφάσεων στο Στρασβούργο είναι πολύτιμη εμπειρία που θα τους ακολουθεί. Παράλληλα, η συμμετοχή τους σε διαγωνιστικές διαδικασίες τούς προσφέρει την εξοικείωση να αντιμετωπίζουν χωρίς άγχος τις εξετάσεις.

Την αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνοδεύσει ως αρχηγός η διευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίου.

Μαθητές από Λυκότραφο στο δήμαρχο

Μία ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης στο γραφείο του. Μία παρέα παιδιών, μαθητές του Γυμνασίου, που μένουν στο Λυκότραφο Μεσσήνης, πήραν την πρωτοβουλία ως ενεργοί πολίτες να ζητήσουν βελτιώσεις για το μικρό γήπεδο του χωριού τους, προκειμένου να αθλούνται και να παίζουν ποδόσφαιρο.

Τα παιδιά βρήκαν την ευκαιρία να μεταβούν στο Δημαρχείο, χθες που δεν είχαν μαθήματα, καθώς ήταν ημέρα περιπάτου για το σχολείο τους.

Το γήπεδο στο οποίο αναφέρθηκαν χρειάζεται τοποθέτηση χλοοτάπητα και περίφραξη. Ο κ. Αθανασόπουλος συνεχάρη τα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία και είχαν το θάρρος να τον επισκεφτούν και να εκφράσουν το αίτημά τους. Ακολούθως συζήτησε το ζήτημα με υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες και να μπορούν τα παιδιά να αθλούνται και να παίζουν με ασφάλεια στον χώρο.

Οι μαθητές που επισκέφτηκαν το δήμαρχο ήταν οι εξής: Θεόδωρος Δημητρόπουλος, Χριστόφιλος Μακαρούνης, Γιάννης Λέρας, Γιώργος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Γεωργακόπουλος.