Ένας λαμπρός επιστήμονας ήταν ο 65χρονος Ιωάννης Μίχος, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, έβαλε τέλος στη ζωή του σε διαμέρισμα που διέμενε κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Καλαμάτα.
Ο 65χρονος, που είχε καταγωγή από τη Μεσσηνία, εντοπίστηκε νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν στο διαμέρισμά του εισήλθαν αστυνομικοί μαζί με πυροσβέστες. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ δίπλα ήταν ένα αιχμηρό αντικείμενο.
Να σημειωθεί πως η αναζήτηση ξεκίνησε, όταν ο ξάδελφός του ανησύχησε που δεν μπορούσε να τον βρει. Από πλευράς Αστυνομίας έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια και θεωρούν πως επρόκειτο για αυτοκτονία.
Ποιος ήταν ο Ιωάννης Μίχος
Ο εκλιπών διετέλεσε συντονιστής διευθυντής της Δ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας από το 2004. Επίσης, είχε υπό την ευθύνη του τη μονάδα αθλητικών κακώσεων/γόνατος του νοσοκομείου, η οποία και ιδρύθηκε με δική του πρωτοβουλία.
Κατά το έτος 2011 διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας και διοργάνωσε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων.
Καθ’ όλο το διάστημα της πορείας του είχε επιδείξει έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα μέσα από συνέδρια, σεμινάρια και workshops.
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις
Στο μεταξύ, συλλυπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατο του Ιωάννη Μίχου εξέδωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και η Διοίκηση του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας.
Όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: «Ο ιατρικός κόσμος της Μεσσηνίας συγκλονίστηκε με τη θλιβερή είδηση του θανάτου του καταξιωμένου συναδέλφου μας ιατρού ορθοπαιδικού Γιάννη Μίχου, ο οποίος διέπρεψε στο Ασκληπιείο Βούλας ως διευθυντής ορθοπαιδικός ασχολούμενος με τις αθλητικές κακώσεις.
Η ιατρική κοινότητα θα είναι πτωχότερη με την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου».
Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας σημειώνει: «Η Διοίκηση του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό του εξαίρετου ιατρού και υπέροχου ανθρώπου Ιωάννη Μίχου. Ο Ιωάννης Μίχος εργάστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας συνεχόμενα από το 1989 μέχρι σήμερα, το 2004 έλαβε το βαθμό του συντονιστή διευθυντή της Δ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής, ενώ το 2018 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Α΄ Χειρουργικού Τομέα.
Είχε την εκτίμηση και το σεβασμό συναδέλφων και ασθενών. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την πολύτιμη προσφορά του και την ανθρωπιά του. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.
Ο διοικητής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Ρούπας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του».
Ο ιατρικός κόσμος θρηνεί για το θάνατο του 65χρονου Ιωάννη Μίχου
Δείτε επίσης.
Προθεσμία έλαβε ο 38χρονος που πυροβόλησε κατά της 25χρονης
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την 17η Ανάβαση Ταϋγέτου 2026
Γυναικείο ποδόσφαιρο: Εθνικός Καλαμάτας – ΠΣ Η Καλαμάτα στην πρεμιέρα του 5ου Ομίλου
Την απείλησε ότι η ζωή της είναι λίγη και μετά πυροβόλησε δύο φορές με δίκαννο
Γ’ Εθνική: Οι προπονητές των 12 ομάδων του 7ου Ομίλου
2ο Bike Vertical Challenge: Μια μεγάλη γιορτή ποδηλασίας στη Δυτική Μάνη με διεθνή χαρακτήρα που ήρθε για να μείνει…
Ξεκινά αύριο στη Στούπα το Φεστιβάλ «Στα Ίχνη του Καζαντζάκη και του Ζορμπά»
Πανηγύρι Μεσσήνης: Νέες κατασχέσεις 7.342 προϊόντων «μαϊμού» στο πανηγύρι της Μεσσήνης
Τοπικά 24.09.2026, 16:30
«Ο Ευκλής»: Ξενάγηση στην Αρχαία Επίδαυρο
Τοπικά 24.09.2026, 15:01
Ας βάλουν, επιτέλους, 3 δέντρα…
Τοπικά 24.09.2026, 14:00
Όταν το «όχι» γίνεται αφορμή για βία
Τοπικά 24.09.2026, 13:01
Το Ορειβατικό Καταφύγιο στο Δάσος της Βασιλικής
Τοπικά 24.09.2026, 12:30
Αύριο οι υπογραφές για το αντιπλημμυρικό
Τοπικά 24.09.2026, 12:00
Αγιασμός στον Παιδικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας
Φόρτωση…



