Οι οπτικές ίνες «καθυστερούν» την ανάπλαση της Ιατροπούλου ( ; )

Οι οπτικές ίνες «καθυστερούν»  την ανάπλαση της Ιατροπούλου ( ; )

Ένα πρόβλημα που δεν είχε υπολογιστεί φαίνεται πως αντιμετωπίζουν στις εργασίες ανάπλασης της οδού Ιατροπούλου, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οπτικές ίνες που είχαν τοποθετηθεί από την εταιρεία Wind το 2017 είναι η αιτία για την καθυστέρηση.
Η πλευρά που έχει αναλάβει το έργο θεωρεί ότι η τοποθέτηση  των οπτικών ινών δεν έγινε στο κατάλληλο βάθος από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τώρα να προχωρήσουν, αν το πρόβλημα δεν επιδιορθωθεί.
Σε επικοινωνία μας με την πλευρά της εταιρείας, μας έγινε γνωστό ότι το έργο το 2017 έγινε σωστά και η σωλήνα με τις οπτικές ίνες τοποθετήθηκε σε βάθος 40 εκ. από το οδόστρωμα, όπως έπρεπε.
Συμπλήρωσαν, δε, ότι ενημερώθηκαν πριν από περίπου δυο μέρες ότι η δική τους «σωλήνα» παρεμποδίζει στο σημείο που βρίσκεται την εκτέλεση του έργου και πρόκειται την επόμενες ημέρες να τη μετατοπίσουν.
Ωστόσο, όπως μας είπαν, είναι μια διαδικασία που δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, καθώς πρόκειται για γραμμές που συνδέουν πολύ κόσμο στο ίντερνετ στο κέντρο της πόλης. Ξεκαθάρισαν, όμως, ότι το τμήμα συντήρησης της εταιρείας προγραμματίζει το συντομότερο αυτή τη μετατόπιση.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας ακόμα λόγος που παρεμποδίζεται το έργο ανάπλασης και έρχονται στο «φως» προβλήματα με σωλήνες οπτικών δικτύων αλλά και άλλα, είναι οι χρόνιες κακοτεχνίες στους δρόμους της Καλαμάτας, όπου είθισται η μια ασφαλτόστρωση να γίνεται πάνω στην άλλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκ των υστέρων ζητήματα ανάλογα με αυτά που έχει να αντιμετωπίσει ο εργολάβος της ανάπλασης της Ιατροπούλου.

Κ. Γαζ.