Η παραβατικότητα απασχόλησε έντονα ακόμα ένα Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Η παραβατικότητα απασχόλησε έντονα  ακόμα ένα Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Αθανασόπουλος: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από κοινού με την αστυνομία σε καθημερινή βάση»

Το θέμα της ανεξέλεγκτης παραβατικότητας, που συνεχίζει να ταλαιπωρεί σε καθημερινή βάση την πόλη αλλά και τα χωριά της υπαίθρου της Μεσσήνης, έθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης.

Ο κ. Λάσκαρης σημείωσε την άποψή του, ειδικά για τις περιοχές της υπαίθρου, αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για να ελεγχθεί καλύτερα η κατάσταση. Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στο Δήμο και σε καθημερινή βάση προτεραιότητά του είναι το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών. Επισήμανε, δε, ότι το αίσθημα ασφάλειας είναι «θεμέλιο» για τη δημοκρατία, για την ανάπτυξη και την ευημερία της κάθε περιοχής, και αν δεν καταφέρουν αυτό, δεν μπορεί ο τόπος να πάει μπροστά. Πρόσθεσε ότι έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από κοινού με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίο έχει ήδη συναντήσει δυο φορές μέσα στους πρώτους μήνες που είναι δήμαρχος. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε θα ισχυριστεί ότι το θέμα έχει λυθεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά απασχολούνται καθημερινά με αυτό. Επίσης, σημείωσε ότι για πρώτη φορά και τα πιο απομακρυσμένα χωριά βλέπουν ειδικά σώματα της Αστυνομίας σε περιπολίες, ενώ στην τοποθέτηση του κ. Λάσκαρη για τη χρήση τεχνολογίας, σημείωσε ότι με την υλοποίηση προγράμματος τοποθέτησης ίντερνετ σε κοινότητες, θα υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου κοινόχρηστων χώρων, μέσω καμερών, 24 ώρες το 24ωρο.

Παίρνοντας το λόγο πάνω σ’ αυτό το θέμα ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης ζήτησε από το δήμαρχο να παρουσιάσει επίσημα στοιχεία από την Αστυνομία, κάτι που ο ίδιος έκανε όπως είπε. Υπενθύμισε, επίσης, τον αγώνα που είχε κάνει από κοινού με τον τότε αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας (σημερινό Πελοποννήσου) κ. Πούπουζα πάνω σ’ αυτό το θέμα, με τα επίσημα στοιχεία να τον δικαιώνουν για τα αποτελέσματα.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος δε συμφώνησε με την τοποθέτηση, καθώς είπε ότι δε θεωρεί ενδεικτικά της κατάστασης τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής Αστυνομίας. Η απάντηση αυτή έφερε την αντίδραση του Γιώργου Τσώνη, που σημείωσε πως είναι πρωτοφανές να λέγεται κάτι τέτοιο από δήμαρχο, δηλαδή να αμφισβητεί την Ελληνική Αστυνομία.

Απαντώντας του ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι δεν αντιλήφθηκε τι είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν αμφισβητεί την Ελληνική Αστυνομία, αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι από τα πραγματικά περιστατικά, ειδικά στην επαρχία, που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση, ελάχιστα είναι αυτά που δηλώνονται στην Αστυνομία.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι η παραβατικότητα μετριέται μόνο από το αίσθημα ασφάλειας που έχουν οι πολίτες και όχι από άλλα στατιστικά.

Μια διαφορετική πτυχή έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Κοτταρίδης, που ζήτησε από το δήμαρχο να προσεχθεί ο όρος μικροπαραβατικότητα που συνηθίζουν να αναφέρουν οι πολιτικοί, καθώς για έναν αγρότη η κλοπή ενός «αλυσοπρίονου», για παράδειγμα, μπορεί να είναι πραγματική οικονομική καταστροφή, ακόμα και αν αυτό δεν έχει μεγάλη αξία. Με την τοποθέτηση αυτή συμφώνησε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το έχει θέσει το θέμα στον αρμόδιο υπουργό.

Του Κώστα Γαζούλη