«Βουλιάζει» η Καλαμάτα από συνεδριακό τουρισμό

«Βουλιάζει» η Καλαμάτα από συνεδριακό τουρισμό

Όπως είχαμε γράψει και πριν από λίγο καιρό, πλέον η τουριστική σεζόν στην Καλαμάτα δεν κρατά μόνο τους κλασικούς καλοκαιρινούς μήνες, αλλά επτά, αρχίζοντας τον Απρίλιο και τελειώνοντας τον Οκτώβριο.
Χαρακτηριστική είναι η σεζόν που διανύουμε, καθώς το Μάρτη έφθασαν τα πρώτα σχολεία, ακολούθησαν ιατρικά συνέδρια, ενώ σε εξέλιξη είναι το Παγκόσμιο Συμπόσιο Αρχαιομετρίας.
Τα θετικά για την πόλη είναι εμφανή, αφού κυκλοφορούν ξένοι οι οποίοι, εκτός από τα χρήματα που αφήνουν, είναι και πρεσβευτές μας στην πατρίδα τους, αρκεί βέβαια να φύγουν ικανοποιημένοι.
Να σημειωθεί πως χθες ξεκίνησε το 9ο Πανελλήνιο-8ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο και, όπως είχε δηλώσει η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα, συμμετάσχουν 2.000 άτομα.
Όλα αυτά δίνουν μια τεράστια ανάσα στην αγορά της Καλαμάτας και μόνο αισιόδοξα μηνύματα αφήνουν. Βέβαια, το ζητούμενο είναι η πόλη να κερδίσει το στοίχημα και να υπάρξει συνέχεια σε όλα αυτά τα είδη τουρισμού.
Σχετικά με το συνέδριο που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαΐου, αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση των νοσηλευτών και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Φέρνει ξανά κοντά τους νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας, ενώ στόχος είναι να αναδείξει την κλινική και επιστημονική εργασία που συντελείται σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, να δώσει μια μοναδική ευκαιρία για επιμόρφωση σε νέες πρακτικές και να παρουσιάσει τις εξελίξεις που αφορούν στο χώρο της νοσηλευτικής και της υγείας.
Κατά τη διάρκειά του θα γίνουν διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες ανακοινώσεις, κλινικά φροντιστήρια και, φυσικά, βραβεύσεις των καλύτερων εργασιών.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση