Η Περιφέρεια θέλει την Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα


Η ανάδειξη της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι πρόκειται για πρόκληση και στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εισηγήτριες είναι η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και η τοπική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη.
 
Θέματα
Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση και σχετίζονται με τη Μεσσηνία είναι:
-Επερώτηση του περιφερειακού σύμβουλου Νίκου Γόντικα με θέμα: Πορεία του έργου «Κατασκευή φράγματος στην περιοχή Ανδρομονάστηρου Δήμου Μεσσήνης»
-Έγκριση 5ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2016
-Έγκριση 4ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων – ένταξη νέου υποέργου σε βάρος των πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ -ΣΑΕΠ526, «Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από ανωτέρα βία στην Μεσσηνία (2014-2017)»
-Προβλήματα με τα αδιάθετα εσπεριδοειδή της Περιφέρειας Πελοποννήσου
-Πρόταση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MARIE CURIE, το οποίο αφορά στο Urban Farming.
 
ΔΗΠΕΘΕΚ
-Έγκριση ένταξης της 9ης έκθεσης τουρισμού Active Trip Πάτρα 13-16/05/2016 στον προγραμματισμό του έργου «Δράσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού και παραγωγικού τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έτος 2016»
-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» για τη λειτουργία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (ΔΗΠΕΘΕΚ) και την ένταξή του σε ένα επιχορηγούμενο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού δίκτυο περιφερειακών θεάτρων.