Το ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας

Το ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας

Διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τομέας Φαρμακογνωσίας, διοργανώνουν αύριο στις 09.30 το πρωί, στο Αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης” (κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30), διεθνές συνέδριο με θέμα: “Το ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας- Health claim (βιολειτουργικό τρόφιμο) – Αποτελέσματα πρόσφατων κλινικών ερευνών με χρήση ελαιόλαδου πλούσιου σε ελαιοκανθάλη, στην αντιμετώπιση ασθενειών”.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί επιστήμονες ερευνητές από Αμερική και Ευρώπη για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα κλινικών ερευνών σχετικά με την επίδραση πολυφαινολών του αγουρέλαιου στην πρόληψη ή/και θεραπεία σημαντικών ασθενειών του ανθρώπου.

Το πρόγραμμα Aristoil βραβεύτηκε ως το καλύτερο Ευρωμεσογειακό πρόγραμμα και προχωράμε στο πρώτο διακρατικό Ευρω-Μεσογειακό CLUSTER ελαιοπαραγωγών Health Claim ελαιόλαδου.

Το συνέδριο γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MED “ARISTOIL”, προβάλλοντας τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του μεσογειακού ελαιόλαδου που φέρει τον ισχυρισμό υγείας “Health Claim” και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Π. Παυλοπούλου.