Σε συνάντηση καλεί σήμερα το απόγευμα τους εννέα απολυμένους εργαζομένους της Ηλεκτρονικής στην Καλαμάτα ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στον 3ο όροφο, στις 6.00.
Ανακοίνωση
Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει: «Το “λουκέτο” στην αλυσίδα καταστημάτων της “Ηλεκτρονικής Αθηνών” (που διατηρούσε και στην Καλαμάτα υποκατάστημα και απασχολούσε 9 εργαζόμενους), το οποίο συνεπάγεται ότι επιπλέον 450 εργαζόμενοι μένουν χωρίς εργασία και μισθό, χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον, έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα με τις δραματικές επιπτώσεις των αντικοινωνικών και υφεσιακών μνημονιακών πολιτικών, τις οποίες με “θανάσιμα” για το λαό αποτελέσματα εφαρμόζει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση – και με την ουσιαστική αρωγή των πολιτικών δυνάμεων του παλαιού μνημονιακού μπλοκ – και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ο αριθμός των ανέργων παραμένει σε δυσθεώρητα επίπεδα με το ποσοστό να ξεπερνά το 24%, ενώ οι υποαμειβόμενες θέσεις εργασίας με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις (μερική και εκ περιτροπής απασχόληση) υποκαθιστούν με μορφή “τσουνάμι” τις πάλαι ποτέ καθιερωμένες θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Η ασφυκτική “θηλιά” της καταστροφής του παραγωγικού ιστού της χώρας, ο οποίος συρρικνώνεται καθημερινά, όχι μόνο δεν κλείνει αλλά διαρκώς διευρύνεται, κάνοντας δυσβάστακτες και ανυπολόγιστες τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Η μοναδική λύση είναι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός για τον άμεσο τερματισμό των δρεπανηφόρων μνημονιακών πολιτικών και την άμεση εκκίνηση ενός προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης».