Με μία συμβολική κίνηση θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος, καθώς θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής με 10 πρόσφυγες, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι νωρίς χθες το μεσημέρι ο Πάπας ζήτησε, μέσω αξιωματούχων του, να επιστρέψει στο Βατικανό μαζί με 10 πρόσφυγες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες με παιδιά, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, από διάφορες εθνικότητες, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα εξαιτίας των κλειστών συνόρων.
Χθες το απόγευμα επιλέχθηκαν οι 10 αυτοί πρόσφυγες μεταξύ αυτών που διαμένουν στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου, στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Στο σύνολο τους έχουν φτάσει στην Ελλάδα και καταγράφηκαν στο hotspot της Μόριας πριν την 20η Μαρτίου, όταν ίσχυσε η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας.
iefimerida.gr
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα φύγει από την Ελλάδα με 10 πρόσφυγες
Δείτε επίσης.
Στην ακρίβεια, η γνώση και η εμπιστοσύνη είναι η ασπίδα μας
Ανοιχτή επιστολή: Ο σιδηρόδρομος της Πελοποννήσου δεν είναι «λούνα παρκ»
«Εδέησε» η κυβέρνηση να ξεμπλοκάρει το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων…
Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα
Η παραλαβή του αξονικού τομογράφου αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Τριφυλία
Ο Γιώργος Κλείδωνας ταξίδεψε με ποδήλατο Αθήνα – Πιναχισάρ – Κωνσταντινούπολη δυναμώνοντας τη φωνή για το περιβάλλον
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Οι ευθύνες έχουν όνομα – Ο λογαριασμός δεν μπορεί να μένει στους πολίτες
Εκδηλώσεις 26.10.2026, 14:00
Παιδικά Χωριά SOS: «Όνειρα σε Καμβά» για τη δύναμη της δημιουργίας
Τοπικά 26.10.2026, 12:00
Φιλαρμονικής Καλαμάτας: Κύριε δήμαρχε, επιτέλους, εφαρμόστε το νόμο!
Φόρτωση…











