Συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, στο Διοικητήριο, παρουσία αιρετών της Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών στελεχών και από τις δυο πλευρές.
Αντικείμενό της ήταν η επίλυση τεχνικών ζητημάτων εν όψει της αποκατάστασης του ανενεργού ΧΑΔΑ στη Μαραθόλακκα. Τα τεχνικά ζητήματα συνίστανται κυρίως στην ταυτόχρονη λειτουργία των μηχανημάτων προσωρινής διαχείρισης και την αποκατάσταση του ανενεργού ΧΑΔΑ.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία και, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι μετά την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Ασπρόχωμα και κυρίως εκείνου στα Γιαννιτσάνικα, όπου ο χώρος παραδόθηκε σε συλλόγους μηχανοκίνητου αθλητισμού, η αποκατάσταση του τρίτου και τελευταίου ΧΑΔΑ θα επισφραγίσει το τέλος της άναρχης απόρριψης απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας.
Οι ΧΑΔΑ πρέπει να αποκατασταθούν ταχύτατα στην Πελοπόννησο και η προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων, έστω και ατελώς, πρέπει να διευκολυνθεί και ενισχυθεί μέχρι να υπάρξει οριστική λύση του προβλήματος. Ακολούθως, ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και αντιπεριφερειάρχες, επισκέφθηκε τη Μαραθόλακκα.
Α.Π.
Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη Μαραθόλακκα
Δείτε επίσης.
Παιδικά Χωριά SOS: «Όνειρα σε Καμβά» για τη δύναμη της δημιουργίας
Γρηγόρης Δημητριάδης από την Ξάνθη: Δεν παράγεις πολιτική με το TikTok (video)
My market: «Μαθαίνουμε Διατροφή» μέσα από τις καθημερινές απορίες των γονιών
Γαργαλιάνοι: Βιωματική δράση ευαισθητοποίησης για την υγιεινή διατροφή
Καλαμάτα: Μεταφορά διεξαγωγής Λαϊκής και Δημοτικής Αγοράς
Κρατάει την πρωτιά ο Μεσσηνιακός, Μάνη και Εράνη από κοντά
Η Καλαμάτα Basket 76-61 τη Νίκη Αμαρουσίου
Μανώλης Μάκαρης: «Ο Πύργος Κουμουνδούρου στον Κάμπο Αβίας εγκαταλείπεται»
Τοπικά 26.10.2026, 12:00
Φιλαρμονικής Καλαμάτας: Κύριε δήμαρχε, επιτέλους, εφαρμόστε το νόμο!
Τοπικά 26.10.2026, 11:00
Ο χορευτικός σύλλογος «Εν χορώ» ταξιδεύει στην Αίγυπτο
Τοπικά 26.10.2026, 10:00
ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Παραιτήθηκε ο Αυρηλιώνης από αντιπρόεδρος και μέλος
Φόρτωση…



