Ψαχνουν λύση για να φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες


Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, όπως αποφασίστηκε σήμερα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τους εταίρους του «καθώς πάντα επιδιώκει τον πολιτικό διάλογο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντως, το θέμα της ΕΡΤ έχει κλείσει και ο πρωθυπουργός δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πίσω την απόφασή του. 

Στο πλαίσιο αυτό, η επικοινωνία και η συνάντηση θα γίνει, για να αναζητηθεί εύσχημος τρόπος για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν υποχωρεί μεν από την απόφασή του για την ΕΡΤ, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο δεν θέλει να έχει εκείνο την ευθύνη.

«Μήνυμα» Βενιζέλου σε Σαμαρά εν όψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγώνΤην «εθνική ανάγκη για  κυβερνητική σταθερότητα» επισήμανε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στη Βουλή, προσθέτοντας όμως ότι, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, «ο κ. Σαμαράς έχει την πρωταρχική ευθύνη να διαφυλάξει και να διατηρήσει την ενότητα της κυβέρνησης, στην οποία του κάναμε τη μεγάλη τιμή να είναι πρωθυπουργός».

Παράλληλα, πέταξε το γάντι για τη διατάραξη της κυβερνητικής συνοχής στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας: «Θα συναντηθούμε οι πολιτικοί αρχηγοί τη Δευτέρα. Ο κ. Σαμαράς έχει την πρωταρχική ευθύνη να διαφυλάξει και να διατηρήσει την ενότητα της κυβέρνησης στην οποία του κάναμε την μεγάλη τιμή να είναι πρωθυπουργός, αποδεχόμενοι την ευρωπαϊκή τακτική αλλά αυτή πρέπει να γίνεται αποδεκτή από όλες τις πλευρές. Να είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που δεν στηρίζεται μόνο από τη ΝΔ . Μια κανονική κυβέρνηση που στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνεργασία. Ας δουν πως λειτουργούν οι κυβερνήσεις παντού».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει επιδείξει υπευθυνότητα και καλοπιστία και ιστορική συνείδηση και δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας. Αν κάποιοι υποτίμησαν το ΠΑΣΟΚ ότι φοβάται για δημοσκοπικούς λόγους έχουν κάνει τραγικό ιστορικό λάθος. Δεν χρειάζονται εκλογές αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν τις φοβάται. Είναι κολοσσιαίο τραγικό λάθος να διαρρέουν διάφοροι διάφορα. Θέλω να πιστεύω ότι γίνονται όλα αυτα ερημην των αρμοδιων. Ομως σενάρια πιέσεις και ότι ήξεραν οι αρχηγοί… Μπάστα, σεβασμός γιατι μπορούμε και εμείς να μιλήσουμε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης νόμου του κόμματος για το ταμείο γενεών, τοποθετήθηκε για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, επιχειρώντας να στείλει πολλαπλά μηνύματα τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Ιπποκράτους.

Αναφορικά δε με τις κυβερνητικές διαρροές περί πλήρους ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, σημείωσε: «Είναι κολοσσιαίο, τραγικό λάθος να διαρρέουν διάφοροι διάφορα. Θέλω να πιστεύω ότι γίνονται όλα αυτα ερήμην των αρμοδίων. Όμως, σενάρια και πιέσεις ότι ήξεραν οι αρχηγοί… Μπάστα! Σεβασμός, γιατί μπορούμε και εμείς να μιλήσουμε».

πηγή: protothema.gr