Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας για το κλείσιμο της ΕΡΤ


 
Δεν ενδιαφέρεται για την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου, όπως δήλωσε χθες στο «Θ», με αφορμή την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε για τη θέση του πρύτανη στο ίδρυμα.
«Δε θα ήθελα να είμαι εκ νέου υποψήφια (είχε διεκδικήσει τη θέση στις προηγούμενες εκλογές, όπου τελικά εξελέγη ο καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υφυπουργός Παιδείας σήμερα). Με ενδιαφέρει το έργο που γίνεται στην Καλαμάτα, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό και είμαι αφοσιωμένη σε αυτό» παρατήρησε η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας.
Η κα Ξανθάκη πρόσθεσε ότι είναι ικανοποιημένη που βρίσκεται στην Καλαμάτα και θέλει να συνεχίσει εδώ το έργο της, ενώ αναφέρθηκε στην εξωτερική αξιολόγηση που έγινε στο τμήμα της με θετικά αποτελέσματα, καθώς και στα τρία μεταπτυχιακά που υλοποιούνται και τη συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια. Όσο για την Πρυτανεία, ανέφερε: «Είμαι σίγουρη ότι θα υποβάλουν υποψηφιότητα άξιοι συνάδελφοι».
 
Αιτήσεις έως τις 30 Ιουνίου
Σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που δημοσίευσε το Συμβούλιο του Ιδρύματος, αναφέρεται: «Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 16 του άρθρου 8 του Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ Α΄ 195) όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 12 παρ. 3 του Ν. 4076/2012 (ΦΕΚ Α΄ 159), απευθύνει Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για την υποβολή υποψηφιότητας σε όσους διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα για τη θέση του Πρύτανη του Ιδρύματος.
Οι υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη πρέπει να είναι Καθηγητές πρώτης βαθμίδας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με ελληνική ιθαγένεια και άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, αναγνωρισμένο κύρος και σημαντική διοικητική εμπειρία.
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους έως και την 30ή Ιουνίου 2013 και ώρα (14.00)».

Της Μαρίας Νίκα