Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό γήπεδο της Παραλίας με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα


Μετά το σκόπελο της κατάρτισης του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο με εκδηλώσεις, ομιλίες και περιοδείες στελεχών του σε όλο το νομό.
Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει σήμερα την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στη Μεσσηνία, με ομιλία του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στο κλειστό γήπεδο της παραλίας, στις 7.30 το απόγευμα.
Πριν, και ανάλογα με το χρόνο, το πρόγραμμά του ενδέχεται να περιλαμβάνει ορισμένες στοχευμένες στάσεις.
Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναμένεται με συγκεκριμένα επιχειρήματα να διαλύσει τα όποια σύννεφα ανασφάλειας υπάρχουν ακόμη σε ορισμένους ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ζητά την εξουσία για να βελτιώσει, έστω και λίγο, έστω και σταδιακά, τη ζωή τους και, πάντως, όχι για να οδηγήσει σε κάποιου είδους καταστροφή, οικονομική ή εθνική.
Για τον κ. Τσίπρα, η εντολή των πολιτών για διακυβέρνηση της χώρας πρόκειται να σημάνει το ξεκίνημα από θέση ισχύος, ώστε να δοθεί η ιδεολογική και κοινωνική μάχη, η οποία θα οδηγήσει σε αλλαγές που θα δώσουν την εξουσία στην πλειοψηφία των πολιτών, αφαιρώντας την από τη μειοψηφία.
Το μότο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «θέλουμε πραγματική ανακατανομή και υπεράσπιση των πιο αδύναμων. Πρόκειται για θέμα προτεραιοτήτων και πολιτικών επιλογών. Άλλωστε, η Αριστερά δεν ήρθε στο προσκήνιο για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών, αλλά για να εφαρμόσει δίκαιη κοινωνική πολιτική και να αποδείξει ότι όσα υποστήριξε μέχρι τώρα στα λόγια, είναι σε θέση να τα κάνει πράξεις».
Από την άλλη, αναμένεται να υπάρξει και σαφής αναφορά σε θέματα του νομού. Όπως το στήσιμο σε υγιή βάση του συνεταιριστικού κινήματος και η απελευθέρωση του αγρότη και του παραγωγού από τα δεσμά της άδικης φορολογίας. Φιλοσοφία του κόμματος είναι ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση, αν δε στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή και οι άνθρωποι του μόχθου.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δεσμευτεί ότι «η κυβέρνηση ανόρθωσης και ανασυγκρότησης» που θα δημιουργήσει, θα στηρίξει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή, με μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, γιατί φορολογεί το μέσο παραγωγής του αγρότη, ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Αναφορά αναμένεται να γίνει και σε θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, η οποία ούτως ή άλλως βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη