Εκδήλωση αύριο το βράδυ της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας με τον Κ. Χατζηδάκη


Ήλθε η ώρα των υπουργών και των κορυφαίων «γαλάζιων» στελεχών. Η ηγεσία της Ν.Δ. θα στηρίξει αποκλειστικά, σε πρώτη φάση, την «πολιτική αντεπίθεση» που ξεκινά με εξορμήσεις στην ύπαιθρο και περιοδείες ανά την επικράτεια ή, όπως το λέγανε και οι πιο παλαιοί άλλες δεκαετίες, «από χωρίου εις χωρίον».
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή εδώ και καιρό και ο γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος, κατήρτισε ένα πρόγραμμα περιοδειών υπουργών και κεντρικών παραγόντων της Ν.Δ. σε πολλούς νομούς, που θα ξεδιπλωθεί έως το τέλος του έτους.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω απόφασης, η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας διοργανώνει αύριο το βράδυ (8.00) στο “Belevedere” εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Κωστή Χατζηδάκη, βουλευτή της Β’ Αθηνών, πρώην υπουργό Ανάπτυξης και για χρόνια μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σχετικά χθες το πρωί ο πρόεδρος της οργάνωσης Περ. Μαντάς, παρουσία της Αγγ. Σκλήκα, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, τόνισε ότι «οι πόρτες της παράταξής μας για όσους δέχονται τις αρχές και τις ιδέες μας, για όσους βάζουν πλάτη για “να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα”, είναι ανοιχτές».
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι στην αυριανή προγραμματισμένη εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλα τα στελέχη, κομματικά και αυτοδιοικητικά, ενώ θα δοθούν και κάποιες τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους που πρόσφεραν στη Ν.Δ. και στον τόπο.
Έτσι, και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 ετών από την ίδρυση της Ν.Δ., η ηγεσία του κόμματος θα επιχειρήσει να αφυπνίσει με τις παρουσίες των κεντρικών στελεχών σε πολλούς νομούς, τις ομιλίες που θα κάνουν και τις συνεντεύξεις που θα παραχωρήσουν σε τοπικά ΜΜΕ, την κομματική και κοινωνική βάση.
Εξάλλου, η παρούσα αποσυσπείρωση της Ν.Δ. είναι ένα ανησυχητικό στοιχείο που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί δια παν ενδεχόμενο, καθώς εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι πρόωρες εκλογές τοποθετούνται, πιθανότατα, την προτελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2015.
Επιστροφή σε παλιές δοκιμασμένες συνταγές υπό τη σκιά των αρνητικών δημοσκοπήσεων; Πιθανόν. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που δραστηριοποιήθηκε γρηγορότερα από όλους, το είπε πρώτος: «Οι εκλογές κερδίζονται στην κοινωνία και στα καφενεία και όχι μέσα από τα social media».
Η ουσία είναι ότι το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει να ανακάμψει και ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι η δράση των υπουργών και των στελεχών θα φέρει πολύ σύντομα αποτελέσματα.
Η αγωνία για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένη να δράσει η κυβέρνηση, ώστε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είναι εμφανής. Η αντεπίθεση του διμήνου, Νοέμβριος και Δεκέμβριος, θα έχει μεν ως αιχμή τους υπουργούς και κεντρικούς βουλευτές, αλλά σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αναμένεται να συμπεριλάβει όμως και το σύνολο των στελεχών της Ν.Δ. και θα λάβει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να αναδείξει το έργο της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να προβάλει το κοινωνικό πρόσωπό της, εμμένοντας στην ανάδειξη μέτρων και ρυθμίσεων που αλλάζουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών, έπειτα από 5 έτη βαθιάς ύφεσης και πορείας σε μνημονιακό περιβάλλον.

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης