Εξυπηρετεί πολλούς απόρους το κοινωνικό φαρμακείο Καλαμάτας


Η δραστηριότητα του Δημοτικού – Κοινωνικού Φαρμακείου
Το Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί στο πλαίσιο συνεργασίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Δήμου και στεγάζεται – ως γνωστόν- σε κτήριο του Δήμου Καλαμάτας στην Παραλία, στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου, είναι δε στελεχωμένο από δύο πτυχιούχους φαρμακοποιούς, τον κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο και τον κ. Luca Giordano, καθώς και από βοηθητικό προσωπικό.
Είναι ανοιχτό από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα και εξυπηρετεί 290 άτομα από την Καλαμάτα, αλλά και δεκάδες απόρους από τη μεσσηνιακή περιφέρεια και εκτός Δήμου Καλαμάτας.
Εφοδιάζεται με φάρμακα από τα φαρμακεία της πόλης αλλά και ιδιώτες, ενώ ο έλεγχος της καταλληλότητάς τους γίνεται πάντοτε από τους φαρμακοποιούς του Δημοτικού – Κοινωνικού Φαρμακείου.
Όπως είναι φυσικό για τέτοιου είδους κοινωνικές δομές, κατά καιρούς παρουσιάζεται έλλειψη σε φάρμακα για τη χοληστερίνη, την πίεση ή το διαβήτη. Καταβάλλεται, όμως, προσπάθεια και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επανέρχεται. Το θέμα των εμβολίων αντιμετωπίζεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τη Διεύθυνση Υγείας.
Χθες, ο δήμαρχος επισκέφθηκε το Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο, έλαβε την κατάλληλη πληροφόρηση και εξέφρασε την εκτίμηση και την αναγνώριση για το έργο που επιτελούν το επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό, καθώς και τις ευχαριστίες του προς το λαό της πόλης και τους φαρμακοποιούς για την υποστήριξη του Φαρμακείου και τη δωρεά φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών τον απόρων συμπολιτών μας.
Σημειώνεται πως το Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται στη διασταύρωση Σανταρόζα και Παπανικολή, στην Παραλία Καλαμάτας (τηλ. 27210 93309).