Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία της ταινίας «Ο άνεμος της Ελευθερίας»

Στην τελική ευθεία για τη  δημιουργία της ταινίας «Ο άνεμος της Ελευθερίας»

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε ρόλο συντονιστή, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και της κινηματογραφικής εταιρείας «VIEWMASTER Films A.E.».

Χθες το βράδυ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο χώρο της Πανεπιστημιακής Σχολής της πόλης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ταινία που θα δημιουργηθεί και ήδη οι άνθρωποι της «VIEWMASTER Films A.E.» ετοιμάζονται για τα πρώτα γυρίσματα.

Να σημειωθεί ότι, πέραν της ταινίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ψηφιακές εφαρμογές που θα παραδοθούν και θα παρουσιάζονται σε χώρο του παλιού Δημαρχείου, δρώμενα για το Μάρτιο του 2021 και, τέλος, τη δημιουργία εμπορικού ονόματος.

Όπως είπαν οι άνθρωποι της κινηματογραφικής εταιρείας, τα γυρίσματα της ταινίας, που θα έχει τίτλο «Ο άνεμος της Ελευθερίας», θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαρτίου σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και της Μεσσηνίας, και αναμένεται να συμμετάσχουν 350 με 400 άτομα.

Όπως είπαν, πρόκειται για μια ταινία που θα συνδυάζει τη μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ και αναμένεται να είναι η μοναδική για το 1821.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο καθηγητής- συντονιστής και επιστημονικά υπεύθυνος, Νίκος Ζαχαρίας, δήλωσε ότι όλο το πρόγραμμα συνεχίζεται ομαλά και δήλωσε αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, από την πλευρά του, ανέφερε ότι τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας Δήμου- Πανεπιστημίου και VIEWMASTER Films A.E ήδη φαίνονται στην κοινωνία της Καλαμάτας, ενώ η κορύφωση του αποτελέσματος αναμένεται να φανεί το 2021.

Τέλος, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει συμμετοχικότητα από τον κόσμο, αφού θα χρειαστεί η βοήθειά του στα γυρίσματα της ταινίας.

Π.Μπ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την ταινία και πώς κάποιος μπορεί να συμμετάσχει, αλλά και να βοηθήσει στα γυρίσματα, στο φύλλο της Παρασκευής.