Με Β. Παπακωνσταντίνου, Μ. Στρατή και Η. Ματιάμπα, τα 40 χρόνια Φεστιβάλ “ΚΝΕ οδηγητή” στην Καλαμάτα


Συνέντευξη Tύπου, σχετικά με το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ οδηγητή στην Καλαμάτα,  πραγματοποίησαν χθες το πρωί στα γραφεία του ΚΚΕ τα μέλη της ΚΝΕ  Κατερίνα Αναγνώστου και Νίκος Κουφαλάκος.
Οι δύο νέοι απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους Μεσσήνιους κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, να δώσουν το «παρών» στις διήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ που ξεκινούν την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 6 του μηνός. Στις φετινές εκδηλώσεις ξεχωρίζουν οι συναυλίες των Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα την Παρασκευή, καθώς και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που θα ρίξει την αυλαία στο 40ό φεστιβάλ το Σάββατο το βράδυ.
Όπως κάθε χρόνο το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο του Λιμενικού στην Καλαμάτα, οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν κάθε μέρα στις 6 μ.μ.  και η είσοδος  κοστίζει 5 ευρώ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη
1.    Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα της πόλης
2.    «Θεριεύει ο γίγαντας λαός και σπάει δεσμά και αλυσίδες»
Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας
3.    Συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα
4.    Λαϊκό γλέντι

Σάββατο 6 Σεπτέμβρη
1.    Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα
2.    Κεντρική Πολιτική Ομιλία
Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ
3.    Μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου
4.    Λαϊκό γλέντι

Ακόμα, και τις δύο μέρες στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος με πλούσιο πρόγραμμα ενάντια στον πόλεμο «Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη» (Γ. Ρίτσος).
Επίσης Μαθητικό Στέκι με δραστηριότητες αφιερωμένες στον αγώνα ενάντια στον φασισμό «Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!» (προβολές video, μαθήματα graffiti, παιχνίδι χαμένου θησαυρού κ. ά. ) και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Τέλος, στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας για την απελευθέρωση της Καλαμάτας με αδημοσίευτες φωτογραφίες από το αρχείο του Χρήστου Αλιφέρη – ΓΑΚ Ν. Μεσσηνίας.