Σε ιδιώτες το αεροδρόμιο της Καλαμάτας


 

 

Ανησυχούν για την παραβατική συμπεριφορά που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Ταξιαρχών, στην Καλαμάτα, κάτοικοι της περιοχής, γι’ αυτό απέστειλαν επιστολή στο δήμαρχο Παν. Νίκα, την οποία κοινοποίησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι κάτοικοι ζητούν τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και για την παροχή στέγης, περίθαλψης και χώρων ατομικής υγιεινής σε άτομα περιθωριοποιημένα.

Σε επιστολή τους, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Δήμο Καλαμάτας, αναφέρουν: «Μένουμε στο κέντρο της Καλαμάτας και τα σπίτια μας βρίσκονται στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξιαρχών.

Τον τελευταίο καιρό στο χώρο της πλατείας και στη γύρω περιοχή συμβαίνουν γεγονότα που μας κάνουν να ανησυχούμε ιδιαίτερα. Κλοπές, μαχαιρώματα, διαπληκτισμοί χρηστών διαφόρων ουσιών και αλκοόλ, μετατροπή των κοινόχρηστων χώρων γύρω από την εκκλησία των Ταξιαρχών και το 21ο Δημοτικό Σχολείο σε δημόσιες τουαλέτες, είναι στην ημερήσια διάταξη, χωρίς δυστυχώς να παίρνεται κάποιο μέτρο από αυτούς που έχουν την ευθύνη.

Υπήρχαν προβλήματα και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα τα πράγματα έχουν σοβαρέψει. Ανησυχούμε για μας και τα παιδιά μας.

Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι και δε σκεφτόμαστε να καταφύγουμε στην αυτοδικία ή να ζητήσουμε την παρέμβαση αναρμοδίων για να μας λύσουν το πρόβλημα.

Πιστεύουμε, όμως, ότι χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα, όπως στέγασης, περίθαλψης και παροχής χώρων ατομικής υγιεινής στα άτομα που η κοινωνία έχει περιθωριοποιήσει και που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας, θα γίνονται όλο και περισσότερα.

Πιστεύουμε ακόμα ότι η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας στο χώρο θα απέτρεπε γεγονότα σαν αυτά που περιγράφουμε και έχουν συμβεί και που φοβόμαστε πως θα ενταθούν.

Ζητάμε την παρέμβαση κάθε αρμόδιου κρατικού ή δημοτικού φορέα, ώστε με άμεσα μέτρα να μετατραπεί η πλατεία και η γύρω περιοχή σε χώρο αναψυχής και ασφάλειας για μας και, κυρίως, τα παιδιά μας».

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη