Ατύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ …Υποχώρησε μέρος του δρόμου στην Πολιανή


 

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση σήμανσης για τη μονοδρόμηση της οδού Μπουλούκου προς την οδό Αθηνών, ενώ σήμερα θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της σήμανσης στην οδό Φιλοποίμενος, που θα μονοδρομηθεί προς την οδό Αγίου Γεωργίου.

Η εφαρμογή των μονοδρομήσεων προγραμματίζεται να γίνει αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 13.00. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση σήμανσης για τη μονοδρόμηση και των καθέτων προς την Μπουλούκου οδών, σε εφαρμογή αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάντως, η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση δεν είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει την κυκλοφορία στην περιοχή. Η μονοδρομημένη Μπουλούκου θα έχει κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Αθηνών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κατάλληλη παράλληλη οδός για την αντίθετη κίνηση, δεδομένου ότι η Φιλοποίμενος, που θα έχει κατεύθυνση από την Αθηνών προς την Αγίου Γεωργίου, έχει πολύ κακά γεωμετρικά στοιχεία.

Όπως δήλωσε πάντως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρίστος Ριζάς, οι απαραίτητες εργασίες για τη σήμανση ολοκληρώνονται, τόσο στην Μπουλούκου όσο και στη Φιλοποίμενος.

Επίσης, όσον αφορά στους φωτεινούς σηματοδότες στις συμβολές της Αρτέμιδος με την Κλαδά, της Αρτέμιδος με τη Λεΐκων και της Κρήτης με την Αύρας, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι έχει γίνει το σύνολο της εγκατάστασης και απομένει η ενσωμάτωση του λογισμικού, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους.

Α.Π.