Ελαιόλαδο: Αναμένεται αύξηση των εξαγωγών το 2013


 

Η ανυπόφορη πραγματικότητα στους δρόμους της Καλαμάτας καταγράφεται σ’ ένα ακόμη φωτογραφικό περίπατο του «Θ».

Πριν, όμως, σας υπενθυμίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, θα σας δώσουμε κάποιες οδηγίες/συμβουλές για να «επιβιώσετε» σε δύσκολες καθημερινές καταστάσεις και να κάνετε το βίο σας πιο άνετο.

Για παράδειγμα, δώστε… ένα μπισκότο. Θυμάστε το διάλογο του Θανάση Βέγγου με τη Φύση στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, κατά τον οποία της πέταξε ένα μπισκότο γιατί ήταν μόνη; Δώστε ένα μπισκότο ή, απλώς, ένα χαμόγελο στο διπλανό σας στο δρόμο, στο φούρναρη που βλέπετε κάθε μέρα, στους συναδέλφους σας που σπάνια μιλάτε. Κάντε την καθημερινότητα πιο φιλική, πιο ανθρώπινη.

Διαλέξτε μέρη που δε θυμίζουν σε τίποτα την πόλη στην οποία ζείτε, που θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι βρίσκεστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα.

Μιλήστε με τους γείτονές σας, τον ένοικο του διπλανού διαμερίσματος, το διαχειριστή της πολυκατοικίας. Πέρα από το κοινωνικό μήνυμα του πράγματος –βλέπε αποξένωση-, το ζήτημα είναι να έχετε κάποιον που μπορείτε να εμπιστευθείτε σε έκτακτες ανάγκες.

Φύγετε απ’ την πόλη! Ένας από τους καλύτερους τρόπους να γλιτώσετε από τις δύσκολες καταστάσεις της αστικής πραγματικότητας είναι να αποδράσετε, έστω και για λίγο, από αυτή. Μια βόλτα στον Ταϋγετο ή στην παραλία είναι το καλύτερο αγχολυτικό.

Παρ’ όλα αυτά…

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Φωτό: Στασινός Μουτσούλας