Έδωσαν το στίγμα τους με το καλημέρα Κακαλέτρης και Σακελλαρόπουλος


H θεατρική ομάδα «αυτοσχέδια σκηνή» ανεβάζει το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «εντελώς αναξιοπρεπές»
Το έργο θα παίζεται στο αμφιθέατρο της φιλαρμονικής από τις 27 Φεβρουαρίου καθημερινά εκτός Δευτέρας –Τρίτης.

 

Η ομάδα διοργανώνει παράλληλα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο « εντελώς αναξιοπρεπές» σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Στέκι και την Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, καθώς και αφιέρωμα στον συγγραφέα. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από 27 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου. Το αφιέρωμα στον Βασίλη Κατσικονούρη θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9 Μαρτίου και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, οργάνωση παραγωγής: Mαρία Σκαφιδά
Βοηθός σκηνοθέτη: Aρετή Κατσούλα
Σκηνικά-κοστούμια: Mαρία Σκαφιδά,
Μουσική επιμέλεια-φωτισμοί: Mαρία Σκαφιδά
Φωτογραφίες : Σοφία Κωστέα
Σκηνοθεσία Βίντεο : Αρετή Κατσούλα
Graphic design: dk design

 

Διανομή
Δρ.Άρμονυ: Θάνος Συρόπουλος
Σήικερ: Γεωργία Αλιφέρη
Βόιντ: Σπύρος Μουστακαλής
Ζαγκά: Olena Posdnyakova
Μάριος: Xρήστος Βασιλόπουλος
Παρασκευάς: Kώστας Στεργίου
Δις Νατάσα: Kατερίνα Βίγκου
Ο Ιεροκύρηκας: Kώστας Στεργίου
Παπαδόπουλος: Παναγιώτης Ηλιόπουλος

 

Αυτοσχέδια σκηνή
Την θεατρική ομάδα ” Aυτοσχέδια Σκηνή” ξεκίνησε η ηθοποιός-σκηνοθέτης Μαρία Σκαφιδά. Αφετηρία αποτέλεσε το μάθημα υποκριτικης-αυτοσχεδιασμού που δίδαξε στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας απο τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2012. Το μάθημα, με βάση τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό, βρήκε ένθερμους υποστηρικτές, νέους της πόλης, με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η πρώτη παράσταση της ομάδας, το θεατρικό έργο ” Ξύπνα Βασίλη” του Δημήτρη Ψαθά, ανέβηκε στο αμφιθέατρο της φιλαρμονικής, με την στήριξη του Κέντρου Νέων Καλαμάτας. Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, για τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά, την εμπνευσμένη υποκριτική των ηθοποιών και την σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική, του όλου εγχειρήματος.

 

Το έργο…με λίγα λόγια
Ύστερα από ένα αεροπορικό δυστύχημα, οι ελάχιστοι επιζήσαντες – που πάσχουν από καθολική αμνησία – βρίσκονται σε μια ψυχιατρική κλινική όπου υποβάλλονται σε μια πρωτότυπη θεραπεία. Ο εμπνευστής της χρεώνει τον καθένα με ρόλους, που ταυτίζονται με την εικόνα και το χαρακτήρα που είχαν οι ήρωες στη ζωή τους πριν από το δυστύχημα, και στήνει θεατρικές παραστάσεις όπου αυτοί «υποδύονται», σύμφωνα με τη θεραπεία, τον ίδιο τους τον εαυτό. Η θεραπεία αυτή, ενώ φαίνεται να οδηγεί σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα, θα υπονομευθεί τελικά από την παρουσία μιας νεαρής δημοσιογράφου και από την αντίδραση ενός από τους ασθενείς, ο οποίος δεν έχει χάσει εντελώς τη μνήμη του. Οι ανατροπές στα δεδομένα θα είναι εντυπωσιακές.

 

Βασίλης Κατσικονούρης
Ο Βασίλης Κατσικονούρης γεννήθηκε στο Κιλκίς. Από δώδεκα χρονών ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα Καλιφόρνια Ντρίμιν (Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Μεταξουργείο, Χυτήριο), Εντελώς Αναξιοπρεπές (Θέατρο Στοά), Το Γάλα (Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Μεταξουργείο, Θέατρο Βασιλάκου, Θέατρο Άλφα, Badminton, και σε όλη την Ελλάδα, και για το 2012 στο θέατρο Ζίνα), Οι Αγνοούμενοι – μια ενδιαφέρουσα ζωή (Θέατρο Ροές), Το Μπουφάν της Χάρλεϋ (Θέατρο Δημήτρης Χορν). Το έργο του Εντελώς Αναξιοπρεπές έχει βραβευτεί στο διεθνή διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση το 2001. Το Καλιφόρνια Ντρίμιν και Η Φανέλα (άπαιχτο) έχουν βραβευτεί με Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου από το ΥΠ.ΠΟ. το 2002 και το 2005 αντίστοιχα. Έργα του παρουσιάστηκαν στη Γερμανία (2006, Φεστιβάλ Ευρωπαίων Δραματουργών, Βισμπάντεν, Φρανκφούρτη), στο Βελιγράδι (2008-09-10, Belgrade Drama Theatre), στη Βαρσοβία(2009-10, Θέατρο Kamienica) και στην Κύπρο (2007-2009 Ανοιχτό Θέατρο, Θέατρο Διόνυσος και 2009-10 Θέατρο Επίγονοι). Το 2011 προβλήθηκε η ταινία Το Γάλα βασισμένη στο ομώνυμο έργο (Κέδρος, 2006) και σε σενάριο του συγγραφέα (Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας).
Το έργο θα παίζεται στο αμφιθέατρο της φιλαρμονικής από τις 27 Φεβρουαρίου καθημερινά εκτός Δευτέρας –Τρίτης. «αυτοσχέδια σκηνή» διοργανώνει έκθεση
φωτογραφίας με τίτλο « εντελώς αναξιοπρεπές» σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Στέκι και την Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, καθώς και αφιέρωμα στον συγγραφέα. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας από 27 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου. Το αφιέρωμα στον συγγραφέα θα γίνει στο πνευματικό κέντρο καλαμάτας στις 8 Μαρτίου και θα παραστεί και ο ίδιος.

http://youtu.be/_BSzW0l1InI