Άρωμα… μέλλοντος στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Παναθηναϊκού Καλαμάτας


 

Διευκρινίσεις από την οικογένεια του άτυχου Καλαματιανού

 

Η είδηση του θανάτου του νεαρού Καλαματιανού, το περασμένο Σάββατο, σε θάλαμο του Ψυχιατρείου της Τριπολης, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, σοκ, όχι μόνο στην κοινωνία της πόλης, αλλά και πανελλαδικά.

 

Σε επικοινωνία των μελών της οικογένειάς του με το «Θ» διευκρινίστηκε ότι ο νεαρός δεν ήταν τρόφιμος του Ψυχιατρείου, αλλά παιδί με ειδικές ανάγκες. Ο λόγος που βρέθηκε στο νοσοκομείο της αρκαδικής πρωτεύουσας ήταν ο εξής: επειδή έπασχε από παιδική εγκεφαλοπάθεια και διέθετε δείκτη νοημοσύνης πολύ κάτω του φυσιολογικού, νοσηλεύτηκε για αλλαγή φαρμάκου.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργου Παπασταματάκη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το παιδί είχε μεταφερθεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, από την προηγούμενη ημέρα, με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Για το λόγο αυτό του έκαναν συρραφή στο μπροστινό μέρος (έτσι έχει καταγραφεί στο βιβλίο του τμήματος), ενώ χαρακτήρισε το όλο συμβάν ως «περίεργο».

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι είχε χτυπηθεί από άλλον άνθρωπο. Ήταν, δε, σε κατάσταση υπερδιέγερσης από τα κατασταλτικά φάρμακα, πράγμα που έκανε δύσκολη την περιποίηση των τραυμάτων του.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Κατσίβελας, έχει διατάξει ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα αίτια του θανάτου του νεαρού.

Α.Π.