Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του ελεγκτικού για το Δήμο Καλαμάτας


 

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για να «σβήσει» τις εντυπώσεις

 

Ικανοποιητικά ως απολύτως ικανοποιητικά κρίνονται από το Δήμο Καλαμάτας και τη Δημοτική Αρχή τα αποτελέσματα των ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον προϋπολογισμό του 2010.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ελάχιστα είναι τα χρηματικά εντάλματα, εξαιρετικά μικρού ποσού αθροιστικά, σ’ έναν προϋπολογισμό 67.493.922,88 εκατομμυρίων ευρώ.

Η άποψη του Δήμου είναι ότι «δεν υπήρχε ούτε υπάρχει και τώρα εναλλακτική λύση για την υποστήριξη του διπλογραφικού συστήματος που τότε (2008) βρισκόταν στη φάση ολοκλήρωσής του.

Ο πιστοποιημένος λογιστής, που είχε προσληφθεί και εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δήμο, είναι συνεργάτης της Ελληνικής Διαδημοτικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, η οποία ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Δήμους.

Ο Δήμος Καλαμάτας, με το διπλογραφικό σύστημα, λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια.

Ύστερα από τα παραπάνω, διαπιστώσεις για “κακοδιοίκηση”, “κακοδιαχείριση”, “διαφθορά” κ.λπ., ούτε αφορούν ούτε αγγίζουν το Δήμο Καλαμάτας.

Σημειώνεται επίσης, το προφανές, πως κανένα από τα παραπάνω χρηματικά εντάλματα δεν έχει πληρωθεί (και αυτό θα γίνει, αν γίνει) με απόφαση του δικαστηρίου».

Α.Π.