Βραβεία σε αριστεύσαντες φοιτητές και φοιτήτριες από το Δήμο Καλαμάτας


 

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει θεσμοθετήσει τον «Έπαινο Ν. Πολίτη», που απονέμεται κάθε χρόνο στους τρεις πρώτους επιτυχόντες μαθητές σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από κάθε κατεύθυνση, οι οποίοι και σημειώνουν την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των τελειοφοίτων μαθητών των σχολείων του καλλικράτειου Δήμου Καλαμάτας.

 

Η απονομή των επαίνων γίνεται κάθε χρόνο κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνουν η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και άλλοι φορείς της πόλης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου,  στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον έπαινο ορίζεται: 400 ευρώ για τον πρώτο μαθητή, 300 ευρώ για το δεύτερο και 200 ευρώ για τον τρίτο.

 

Σύμφωνα με τον κατάλογο που έστειλε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για εφέτος θα βραβευτούν οι εξής: Ιάκωβος Βλάχος από το Λύκειο Αρφαρών (Ιατρική Αθήνας), Σπυριδούλα Ακακίου, Λύκειο Θουρίας (Ιατρική Πάτρας), Παναγιώτα Σταθοπούλου (Ιατρική Αθήνας), Ελένη Μαλαπάνη, 3ο Λύκειο Καλαμάτας (Νομική Αθηνών), Στασινή Μιχαλοπούλου, 5ο Λύκειο Καλαμάτας (Οικονομικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκη), Σοφία Αντωνοπούλου, 1ο Λύκειο Καλαμάτας (Νομική Αθηνών), Σπυρίδων Χανδρινός, 4ο Λύκειο Καλαμάτας (Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ), Ιωάννης- Διονύσιος Τσώνης, 3ο Λύκειο Καλαμάτας (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ).
Α.Π.