Θέατρο… κατά της κρίσης, με ελεύθερη είσοδο


 

«Κωμωδίες δωματίου» έχει τίτλο η παράσταση που ανεβάζουν αύριο και το Σάββατο, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, η θεατρική ομάδα «Ωκύτοπο» και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Πρόκειται για παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, «μια πολιτιστική πρωτοβουλία για την κρίση, με διέξοδο τη θεατρική τέχνη, το χιούμορ και το γέλιο» όπως σημείωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου, από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση.

Οι «Κωμωδίες δωματίου» είναι μια διασκευή πάνω σε χιουμοριστικά μονόπρακτα των Τομά, Σάιμον και Ζιώγα. Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Φλώρου, τα κοστούμια της θεατρικής ομάδας «Ωκύτοπο», η μουσική επιμέλεια του Παναγιώτη Σταθέα. Παίζουν: ο επαγγελματίας ηθοποιός Αντώνης Τζαμαλούκας και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Δημήτρης Δημητρίου, Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου, Παρασκευή Σαμπαζιώτη, Γιώργος Μαυρέας, Μαρία Βλαχοπούλου, Παύλος Κλάδης, Γεράσιμος Βεναρδής, Αντώνης Μπούνας, Νικολέτα Βλάσση, Ολυμπία Βενιζελέα.

Παραστάσεις έχουν ήδη δοθεί στη Στούπα και τους Γαργαλιάνους, ενώ μετά την Καλαμάτα θα συνεχιστούν στις 12 Ιανουαρίου στο θέατρο «Κάρολος Κουν» (Άλιμος) και ως το τέλος Ιανουαρίου σε Τρίπολη, Δώριο, Πελεκανάδα, Διαβολίτσι. 

Οι παραστάσεις αύριο και το Σάββατο ξεκινούν στις 9.00 μ.μ.
Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, Υπαπαντής 25, Καλαμάτα.
Της Μαρίας Νίκα